Meleșcanu, reacție acidă la pariul pierdut al lui Gitenstein

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, se arată deranjat de faptul că Statele Unite încă nu au numit un ambasador la București, indicator care arată că România este încă pe o treaptă inferioară pe scara de interese a Washingtonului.

Teodor Meleșcanu a comentat informația publicată duminică de site-ul DC News, potrivit căreia Senatul SUA a aprobat numirea a 13 ambasador americani, dar niciunul dintre aceștia nu se va instala la București.

"Pe bună dreptate vă deranjează acest lucru pentru că, până la urmă, există anumite instrumente cu care încerci să măsori intensitatea unor relații bilaterale. Din acest punct de vedere, prezența unui ambasador este un indicator foarte clar al importanței pe care îl acordă țara trimițătoare. Poate să fie însă și o explicație: un ambasador american la București care ar ateriza în plină campanie electorală ar avea dificultăți  enorme să înțeleagă ce se întâmplă la noi, care sunt mizele, care sunt temele adevărate, care sunt programele candidaților și probabil că și acest lucru a jucat un rol", a declarat Meleșcanu în ediția de marți a emisiunii "Jocuri de Putere", difuzată de Realitatea Tv.

EXCLUSIV. Gitenstein pierde pariul. Decizie importantă în Senatul SUA

"Dincolo de asta, este totuși un indicator care ne îngrijorează. Nu a existat discuție cu colegii noștri americani fără a sublinia că așteptăm un ambasador american la București. Este vorba despre imaginea pe care o proiectează, acest indicator se dovedește că rămâne undeva jos de tot în relația cu România. Dincolo de orice explicație rămâne adevărul: suntem, din punct de vedere al clasării în interese și preocupări la o treaptă prea jos pentru a primi acum un ambasador american", a conchis Teodor Meleșcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel