Meleșcanu dă dreptate DC News: ce mișcare-surpriză promite

Prezidențiabilul Teodor Meleșcanu a confirmat informațiile publicate sâmbătă de site-ul DC News, conform cărora plănuiește să demisioneze după doi ani petrecuți la Cotroceni pentru a permite organizarea alegerilor parlamentare concomitent cu cele pentru Președinție.

"Dacă, într-adevăr, se va ajunge la o modificare a Constituției care să aducă alegerile prezidențiale împreună cu alegerile parlamentare, voi sprijini inițiativa de organizare a alegerilor din 2016 concomitent, adică nu mă voi agăța de faptul că am fost ales pe un mandat de 5 ani", a declarat Meleșcanu, în ediția de marți a emisiunii "Jocuri de Putere", difuzată de Realitatea Tv.

EXCLUSIV. Planul lui Meleșcanu: De Ce candidează la alegerile prezidențiale

 

Întrebat dacă va demisiona după doi ani de mandat, Meleșcan a răspuns: "Cred că este singura soluție pentru că, din tot ceea ce s-a întâmplat, am văzut că procesul ăsta de coabitare între președinte și premier este foarte dificil atunci când provin din majorități diferite. Ori dacă le organizezi împreună ai cam același rezultat. Majoritatea care trimite în Parlament cel mai mare număr de parlamentari, tot ea este cea care alege președintele. Proiectele sunt mai importante decât problemele personale".

DC News a scris, sâmbătă, că potrivit proiectului creionat de Meleșcanu și strategii săi, fostul membru PNL se va angaja în fața alegătorilor că după doi ani petrecuți la Cotroceni demisionează în numele unei reveniri la "normal": organizarea alegerilor parlamentare simultan cu cele pentru Președinție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel