Mega-tranzacție pe piața media. Gigant cu 20 de milioane de abonați

Pe piața media europeană, un magnat și-a concretizat planurile: a creat un gigant printr-o tranzacție de aproape cinci miliarde de lire sterline. 

Rupert Murdoch a combinat operaţiunile companiilor de telecomunicaţii BSkyB, Sky Deutschland şi Sky Italia, într-o tranzacţie de 4,9 miliarde de lire sterline. 

Furnizorul de televiziune cu plată (pay TV) British Sky Broadcasting Group - BSkyB din Marea Britanie, în care grupul 21st Century Fox al lui Rupert Murdoch deţine aproximativ 39% din acţiuni, a anunţat vineri că a semnat un acord cu compania 21st Century Fox pentru a achiziţiona operaţiunile sale pay-TV din Germania şi Italia şi pentru a crea un gigant cu aproximativ 20 de milioane de abonaţi la nivel european, scrie AFP, potrivit Mediafax. 

Tranzacție pe piața media. Va fi cea mai mare rețea de televiziune din Europa

În prezent, Rupert Murdoch deţine 39% din acţiunile BSkyB, în timp ce 21st Century Fox - o altă companie controlată de Murdoch - deţine 57% în Sky Deutschland şi 100% în Sky Italia.  

În această tranzacţie, BSkyB va plăti 2,45 de miliarde de lire sterline pentru Sky Italia, din care 2,07 miliarde de lire sterline în numerar şi restul în acţiuni pe care BSkyB le va deţine la National Geographic Channel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel