Mega scandal: mafia gunoaielor. Ce se ascunde în spatele dosarului FBI

Ofiţerii sub acoperire ai FBI l-au săltat pe Dumitru Martin, unul dintre „baronii” gunoaielor, după ce acesta a încercat să mituiască un ofiţer superior al Air Force. În tot acest timp, procurorii din România au reușit să destructureze cealaltă parte a familiei Martin, cea care controleaza holding-ul Polaris, unul dintre marii jucatori de pe piața gunoaielor.

Marea surpriză de-abia de acum înainte poate veni, cele două anchete paralele de până acum putând fi contopite într-un nou caz, unul care va zgudui din temelii atât clasa politică de la noi, cât şi diplomaţia românească, la cel mai înalt nivel. Şi asta pentru că încrengăturile transpartinice ale celor care au făcut miliarde de euro din afacerile cu gunoi ajung până la consulatele României din New York şi Chicago, scrie Enațional.

Nepoata Oana, la New York

Ancheta FBI, în cadrul căreia doi ofiţeri sub acoperire s-au întâlnit cu mituitorii români de la Polaris – holding-ul controlat de influenţă familie constănţeană Martin, cu puternice conexiuni în Partidul Social Democrat –, a fost, desigur, una spectaculoasă. Fie şi dacă ne referim strict la crearea unui cont bancar „momeala" în care Dumitru Martin a virat 100.000 de dolari din tranşă totală a şpăgii de un milion de dolari, suma promisă pentru „deturnarea" contractului de depozitare a containerelor de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Iar în timp ce anchetatorii americani monitorizau la sânge gruparea „Polaris" în timpul vizitelor capilor acesteia în SUA sau la Budapesta, în România, DNA reuşea să dea la rândul sau o altă lovitură grea „mafiei gunoaielor", prin trimiterea în judecată, pentru mituirea lui Radu Mazăre cu opt milioane de euro, a deputatului pesedist Eduard Martin.

Însă, după cum susţin sursele citate de Enațional, Dumitru şi Eduard, unchi şi nepot, nu sunt singurii membrii ai familiei Martin aflaţi sub lupa anchetatorilor în această anchetă. Pentru că soţia lui Eduard Martin şi, implicit, nepoata mituitorului înhăţat de FBI este Oana Aurora Martin, nimeni alta decât actuala şefă a secţiei consulare a Consulatului General al României la New York.

FBI, cu ochii pe negocieri

În vara anului trecut, FBI monitoriza cu maximă atenţie negocierile ajunse la punctul culminant dintre un ofiţer american de la Baza Aeriană Travis a armatei SUA şi reprezentanţii firmei româneşti Polaris, care încercau „să împuşte" un contract de 10,35 milioane de dolari, pentru transportul şi depozitarea containerelor pentru forţele americane de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Negocierile dintre investigatorii americani sub acoperire şi membrii familiei Martin pare să fi fost deblocate tocmai atunci, după o perioada de poticnire, din moment ce peste doar o luna, la 11 septembrie, Dumitru Martin şi ofiţerul american au semnat atât un contract de aprovizionare militară a bazei Travis, cât şi alte două contracte menite să ascundă mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel