Mega-deal PSD-ALDE în toată România

Mega deal PSD-ALDE în toată țara.

ALDE este în măsură să formeze majorităţi în consiliile judeţene cu PSD+UNPR în 27 de judeţe, a anunţat luni copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, care s-a arătat mulţumit de scorul obţinut la alegerile locale.

'Trebuie să ţinem cont că ALDE este un partid înfiinţat în urmă cu doar 10 luni şi, prin urmare, există un deficit organizatoric care s-a resimţit în rezultatul unora dintre judeţe. Dar ceea ce este important este bilanţul global şi acesta l-am făcut şi noi, dar şi împreună cu colegii de la PSD şi suntem în măsură ca în momentul de faţă în 27 de judeţe să formăm împreună majorităţile în consiliile judeţene. Sunt, de fapt, 14 judeţe în care PSD-ul are singur majoritatea, dar ne-am înţeles să intrăm în această majoritate lărgită, sunt 11 judeţe unde PSD-ul cu noi va face majoritate şi câteva judeţe unde stăm să vedem cum putem să alcătuim majorităţile pentru că ne mai trebuie consilieri în afară de cele două formaţiuni - PSD şi ALDE şi, în felul acesta, cred că reuşim să marcăm rezultatele pe care le-am obţinut în bună parte din judeţele ţării, inclusiv la Bucureşti. Noi am făcut o înţelegere politică pe care şi eu şi colegii mei din ALDE, din PSD înţelegem să ne-o respectăm', a declarat Tăriceanu, la sediul central al PSD, unde a fost însoţit de copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

Întrebat dacă ALDE va avea vreun post de preşedinte de consiliu judeţean, liderul ALDE a spus: 'Având în vedere că avem câteva judeţe în care sunt rezultate bune, dar nu suficient de bune încât să avem noi, să zicem, primul loc în opţiunea electoratului, mai degrabă o să obţinem posturi în conformitate, proporţional cu ponderea pe care o avem'. În ceea ce priveşte o moţiune de cenzură, Tăriceanu a afirmat că este uşor de dat jos un Guvern, dar important este ce se întâmplă după.

'Am fost insistent în a spune că avem o mare responsabilitate pe care o cântărim atent şi domnul Dragnea şi eu şi colegii noştri. E uşor de dat jos un Guvern, e cel mai simplu - important e ce se întâmplă după. Şi, de aceea, încă nu am luat o hotărâre. O să stăm să cântărim foarte bine. În acest moment însă suntem concentraţi pe stabilirea direcţiei pe care vom merge în toate judeţe din ţară, în aşa fel încât cât mai repede, după ce se face validarea mandatelor, să putem alcătui majorităţile în consiliile judeţene şi municipale, să asigurăm guvernarea locală, oamenii aşteaptă foarte mult ca proiectele care sunt întârziate să fie demarate', a adăugat el. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, la rândul său, că există 27 de judeţe unde Alianţa PSD+UNPR va face majorităţi cu ALDE, respectiv la Bucureşti şi la sectoare.

'Mâine vom avea CExN şi ALDE convocarea unei structuri de conducere şi, în zilele următoare, operaţionalizăm aceste negocieri. Nu cere nimeni posturi, doar le aşezăm, astfel încât să putem pune în practică proiectele. În toate judeţele unde PSD-ul are majoritate singur, ALDE va primi un post de vicepreşedinte, chiar dacă noi facem majoritate singuri şi, bineînţeles, şi în judeţele unde facem împreună. Asta înseamnă colaborare şi constituirea unei majorităţi. (...) Până la urmă, o înţelegere e bazată pe caracterul celor care o fac', a spus Dragnea. Întrebat dacă a discutat cu liderii ALDE despre o alianţă pentru alegerile parlamentare, preşedintele PSD a arătat că este timp pentru aşa ceva. 'Le luăm pe rând, că avem timp. Acum ne concentrăm doar pe constituirea majorităţilor din judeţe şi din consiliile locale din ţară', a explicat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel