Medic, după tragedia de la Colectiv: Nu cunosc o cruditate mai mare

Ștefan Luchian, medic primar chirurgie plastică, a povestit prin ce experiență trece o victimă a unui incendiu.

Ștefan Luchian nu mai profesează în România, însă visează să se întoarcă acasă. Tânărul a aflat din presă despre tragedia din Colectiv și a scris un scurt mesaj pe Facebook.

"Nu cunosc o cruditate mai mare decat sa mori in flacari.

Mi-am petrecut toata dupa amiaza citind reactii despre tragedia din Bucuresti. Reactii laice, reactii documentate, reactii tampite. Si tot ce pot sa spun e ca lumea nu intelege exact ce inseamna sa ai o arsura extensiva.

In experienta mea de medic, am vazut arsi. Multi. Si pot spune ca este cea mai marcanta experienta pe care cineva o poate avea. Daca ai supravietuit, ceea ce urmeaza nu se poate descrie in cuvinte: luni intregi de durere, de pansamente, de operatii si apoi de sechele postcombustionale. Probabil ca de multe ori iti doresti sa fi murit initial ca sa nu mai suferi. Boala arsului are o evolutie dinamica, imprevizibla, care depinde de o sumedenie de factori si in ciuda calitatii tale medicale, uneori nu poti face nimic. Esti neputincios.

Mobilizarea generala a colegilor din Bucuresti cu care am lucrat o perioada a aratat ca noua, medicii spagarii, ne pasa. A aratat ca in ciuda tuturor deficientelor din sistemul de sanatate suntem capabili sa ne mobilizam si sa oferim ingrijiri adecvate. Din acest motiv, eu ii respect si astept momentul reintegrarii in sistemul medical romanesc", a fost mesajul transmis de medicul Ștefan Luchian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel