McDonald's, cele mai mari probleme, dezvăluite. Ce soluții propun

McDonald's încearcă din răsputeri să-şi consolideze poziţia în fruntea clasamentului celor mai mari lanţuri fast-food din lume după venituri. Marţi, compania a anunţat că vânzările sale globale au scăzut cu 3,3% în al treilea trimestru al acestui an.

Potrivit Business Insider, compania a pierdut din cota de piaţă în faţa unor branduri precum Chipotle şi Five Guys. În cadrul unei conferinţe recente cu investitorii şi analiştii, directorul executiv McDonald's, Don Thompson, a dezvăluit cele mai mari patru probleme cu care se confruntă lanţul de restaurante şi a oferit câteva soluţii.

McDonald's a experimentat în ultimii ani mai multe produse, precum hamburgerii cu vită Angus şi Chicken Selects. Pe de altă parte, compania a ignorat unul din cele mai importante puncte forte ale sale. „Valoarea este unul din cei mai puternici piloni ai noştri", a declarat Thompson. „Astfel, trebuie să continuăm poziţia în funcţie de acest atribut", a continuat el.

Brandul american încearcă să-i atragă pe clienţii strâmtoraţi la buzunare cu produse ieftine, precum Jalapeno McDouble şi Buffalo Ranch McChicken.

Serviciul drive-thru trebuie reformat

Serviciul drive-thru de la McDonald's a devenit ineficient în ultimii ani, din cauza meniurilor prea complexe. Thompson a conştientizat această problemă şi a declarat că i-a trimis pe reprezentanţii companiei într-o „perioadă de reevaluare". În urma acestui proces, McDonald's ar putea angaja mai mulţi oameni, iar cei vechi ar putea primi noi funcţii. Compania îşi remodelează bucătăriile din Europa, pentru a oferi servicii mai rapide.

Marketing mai bun

Thompson recunoaşte că mulţi se feresc de mâncarea de la McDonald's şi o consideră nesănătoasă. Problema a fost exacerbată de scandalul fabricii fast-food din China a companiei. Pentru a beneficia de o imagine publică mai pozitivă, McDonlad's realizează un audit global al departamentului de marketing. Thomspon a precizat că va face noi angajări în departamentul respectiv.

Simplificarea meniului

Meniul McDonald's a crescut cu 70% începând cu 2007. Noile produse reprezintă o povară pentru angajaţi şi contribuie la cozile interminabile din restaurante. Francizele doresc ca meniurile să fie mai simple. De asemenea, ingredientele şi echipamentele suplimentare costă mai mulţi bani.

Thompson a subliniat că McDonald's va reveni la structura tradiţională. „Vom reduce semnificativ complexitatea operaţiunilor în restaurantele noastre, pentru a eficientiza onorarea comenzilor", a conchis Thompson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel