Măsuri extreme în urma inundaţiilor. Guvernul umblă la Rezervele de Stat

Raed Arafat a anunţat un nou set de măsuri pentru intervenţii în zonele inundate. Vor fi scoase de la Rezervele de Stat motorină, benzină, apă minerală şi conserve pentru zonele inundate

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că vor fi scoase de la Rezervele de Stat 18.000 de litri de apă minerală, 12.000 conserve de carne, 15.000 conserve de pateu, precum şi motorină şi benzină pentru utilajele implicate în acţiunile de evacuare a apei şi de refacere a infrastructurii afectate de inundaţii din localităţile Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi.

În cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă am decis o serie de măsuri de sprijin a populaţiei care nu se poate întoarce încă la locuinţe. (...) Vreau să mulţumesc şi Societăţii Naţionale de Cruce Roşie care s-a oferit să pună la dispoziţie truse de igienă personală - 300 de bucăţi şi saci de dormit - 250 de bucăţi. Aceste materiale vor ajunge astăzi în zonele afectate cu ajutorul pompierilor, a declarat Raed Arafat.

În urma analizelor realizate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în cadrul şedinţei s-a decis executarea unei breşe în corpul digului râului Geru, în zona comunei Piscu, pentru evacuarea surplusului de apă acumulată.

Un elicopter al MAI va survola joi zona afectată şi va efectua misiuni de recunoaştere aeriană.

Toate aceste măsuri au ca scop ajutorarea populaţiei afectate şi limitarea efectelor inundaţiilor. Despre aceste acţiuni l-am informat şi pe ministrul Afacerilor Interne, Ioan Dragoş Tudorache, care, aşa cum ştiţi, se află de ieri dimineaţă la Consiliul JAI al miniştrilor de Interne, reunit zilele acestea la Luxemburg, a completat Arafat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel