Măsură disperată a guvernului Greciei pentru a putea plăti pensiile și salariile

Guvernul grec condus de Alexis Tsipras le-a cerut autorităților locale să-și transfere fondurile la banca centrală, într-un nou efort de a menține țara pe linia de plutire.

Premierul Tsipras încearcă să stoarcă banii necesari pentru a putea plăti pensiile și salariile, în timp ce negocierile pentru un alt pachet de salvare sunt blocate și se apropie un nou termen limită pentru plata datoriilor către Fondul Monetar Internațional.

Decretul privind confiscarea rezervelor aflate în posesia băncilor comerciale și transferarea lor la banca centrală ar putea aduna aproape 2 miliarde de euro, spun două surse citate de Bloomberg.

Acțiunea, care amintește de manevre similare făcute de împovărata Argentină în ultimul deceniu, arată că Tsipras este în criză de timp.

Un faliment al Greciei față de datoria sa de 313 miliarde de euro și o ieșire din zona euro ar fi traumatizantă pentru moneda unică și ar arunca Atena într-o criză majoră, spune Christian Noyer, membru al Consiliului de guvernare al Băncii Centrale Europene, într-un interviu pentru Le Figaro.

Ministrul grec Varoufakis, întâlnire cu Obama la Casa Albă: "Bancherii europeni ne împing spre faliment"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel