Masculii de ''Văduva neagră'', metodă inedită de a nu mai fi devorați de femele

Păianjenii masculi din specia Latrodectus Mactans supranumită ''Văduva neagră'', binecunoscuți pentru faptul că după împerechere sunt devorați de femele, au dezvoltat o metodă inedită pentru a-și salva viața, au dezvăluit, miercuri, oamenii de știință, potrivit Agerpres. 

Pentru a nu fi omorâți, acești păianjeni preferă, mai nou, să insemineze femele tinere, care rețin lichidul seminal și nasc după ce ajung la maturitate.

Pentru aceasta, masculii își folosesc colții pentru a pătrunde în carapacea juvenilă a femelelor și a-și depozita sperma. Potrivit oamenilor de știință, ei fac acest lucru cu mare atenție, fără a produce răni femelelor, într-un anumit moment din dezvoltarea acestora.

Spre deosebire de împerecherea cu femele adulte, opțiune care duce la acte de canibalism, această metodă le asigură nu numai supraviețuirea, ci și șansa de a se împerechea de mai multe ori, menționează cercetarea recentă publicată în jurnalul Biology Letters a Royal Society. "Acest studiu semnifică faptul că masculii au de fapt șansa să se reproducă mai mult de o dată, a declarat pentru AFP coautoarea studiului, Maydianne Andrade, de la Universitatea Scarborough din Toronto.

Așadar, chiar și în acest sistem extrem, în care de obicei femelele 'fac jocurile', masculii au găsit o cale de a modifica balanța pentru a-și mări succesul în procesul reproducției, a completat Andrade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel