Marko Atilla, protejat de Viktor Orban la Budapesta - avocat

Deputatul Marko Atilla, pe numele căruia DNA a emis un mandat de arestare, avizat pozitiv de Camera Deputaților, se află în Ungaria și beneficiază de "protecția" premierului maghiar Viktor Orban, spune avocatul parlamentarului .

Marko Atilla a fost condamnat în noiembrie anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de retrocedări ilegale în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, după ce inițial primise aceeași pedeaspă, dar cu executare.

Vicepremierul responsabil cu politica naţională, Zsolt Semjen, a precizat printr-un scurt comunicat de presă că Guvernul de la Budapesta a aflat cu consternare că deputatul UDMR, Attila Marko, a primit o condamnare la închisoare cu suspendare în dosarul privind retrocedarea clădirii Colegiului "Szekely Miko" din Sfântul Gheorghe. 

Ungaria acuză România pentru o condamnare în Justiție

În aceeași perioadă, DNA cerea încuviințarea arestării preventive a lui Atilla în dosarul Alinei Bica, acuzat că a făcut parte din Comisia ANRP care a acordat ilegal o despăgubire omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Deputatul a plecat la Budapesta după ce colegii săi i-au ridicat imunitatea.

"Deocamdata se află în Republica Ungară, la Budapesta. El a primit protecţie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regăseşte pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat că în ceea ce-l priveşte pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natură a provoca o puternică reacţie de stat că s-a încălcat dreptul de proprietate şi dreptul la un proces echitabil şi de aceea s-a decis să i se acorde protecție. În ce constă această protecție? I se permite să rămână pe teritoriul maghiar. Se solicită să se ia măsuri în ceea ce privește clădirea școlii din Sfântu Gheorghe să nu fie naționalizată ca urmare a sentinței de condamnare care este apreciată ca fiind nelegală”, a declarat Eugen Iordăchescu, avocatul lui Marko Atilla, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel