Mariana Rarinca, SCANDAL cu CSM și Klaus Iohannis

Decizia de pensionare și numire ca judecâtor la Curtea Constituțională a președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, este pe cale să declanșeze un scandal fără precedent în Justiție. 

„Astazi, (marți, n.r.), am primit de la CSM o adresa prin care imi spune ca nu poate da curs solicitarii mele - notificarea trimisa prin care anuntam ca voi formula contestatie la pensionarea Liviei Stanciu -, dar de fapt ei mi-au trimis dovada scrisa ca au incalcat legea, semnata, parafata. Cred câ imi va fi de folos acest inscris mai mult decit scopul pentru care mi-a fost trimis de CSM", a scris Mariana Rarinca pe Facebook.

Răspunsul CSM vine în contextul în care Mariana Rarinca a contestat pensionarea de la ÎCCJ și ulterior numirea de către Klaus Iohannis a Liviei Stanciu ca judecător la CCR. Astfel spus, CSM și Administrația Prezidențială au mers inainte cu pensionarea Liviei Stanciu, fara sa le pese de consecinte si cu incalcarea vadita a Legii nr. 317/2004, care prevede la art. 29 alin. alin. (5) - (7) ca hotararile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii privind cariera si drepturile judecatorilor pot fi atacate cu contestatie de orice persoana interesata, in termen de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar la art. (8) se staueaza ca prin formularea unei contestatii "se suspenda executarea hotararii Consiliului Superior al Magistraturii", pana la solutionarea ei definitiva de catre ICCJ, potrivit luju.ro.

[citeste si]

Vedeți mai jos răspunsul primit de Mariana Rarinca de la CSM. 

"Către doamna Mariana Rarinca,

Ca urmare a notificării dumneavoastră din data de 21.06.2016 şi înregistrată sub nr. 14312/2016, prin care solicitaţi să nu se înainteze către Preşedintele României Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 702/16.06.2016, prin care s-a propus eliberarea din funcie, prin pensionare, a doamnei judecător Doina Livia Stanciu, înainte de împlinirea termenului de contestaţie de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, iar apoi până la soluţionarea definitivă de către instanţa supremă a contestaţiei pe care dumneavoastră urmează să o formulați, vă comunicăm că această solicitare a fost analizată în şedinţa din dată de 27.06.2016 de către Comisia nr. 1 – 'Indepedența şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare; integritate şi transparenţa sistemului judiciar'.

Cu ocazia analizei, Comisia nr. 1 a constatat că Hotărârea Plenului nr. 702/16.06.2016 a fost pusă în executare, fiind înaintată de către Preşedintele României la data de 22.06.2016, iar la data de 23.06.2016 a fost semnat decretul prezidenţial.

Având în vedere că decretul prezidenţial a fost deja semnat, Comisia nr. 1 a apreciat că nu se poate da curs solicitării dumneavoastră.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte,

Judecător Mircea Aron"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel