Marian Oprişan revine în instanţă

Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, este acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie se reia, joi, la Judecătoria Cluj. 

Laura Codruţa Kovesi a atras atenția, la începutul lunii iunie, asupra tergiversărilor în acest caz şi a sesizat Consiliul Suprem de Magistratură.

Ultimul termen a avut loc în 22 mai, însă magistrații au decis să amâne procesul pentru citarea unor martori. Acesta este şi motivul pentru care Laura Codruţa Kovesi a sesizat Inspecţia Judiciară. Sesizarea îi vizează pe magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca, cei care ar amâna soluţionarea dosarului de corupţie al lui Marian Oprişan.

Citește și: Codruța Kovesi sesizează CSM din cauza lui Marian Oprișan

 

Kovesi cere verificări pentru posibile abateri disciplinare ale judecătorilor. În acest dosar, de-a lungul anilor, au fost făcute mai multe cereri de strămutare a procesului şi au existat numeroase termene amânate.

Marian Oprişan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în 2006, după ce ar fi atribuit lucrări de construcție unor firme neeligibile, conduse de apropiați ai săi. Prejudiciul adus Ministerului Transporturilor, Construcțiilor şi Turismului și Consiliului Județean Vrancea se ridică la peste 77 miliarde de lei vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel