Marian Munteanu își face partid. Alianţea Noastră România va participa la alegeri

Marian Munteanu a anunţat miercuri înfiinţarea formaţiunii politice intitulate Alianţa Noastră România, care îşi propune ca, la alegerile din noiembrie, să obţină un rezultat care să îi permită o prezenţă semnificativă în Parlament.

'Cred că o prezenţă semnificativă, un procent care să fie undeva, nu ştiu, 8 - 10 - 12 - 13%, vor hotărî compatrioţii noştri cât de mult ne vor acorda credit, un asemenea procent ne va permite să impulsionăm activitatea Parlamentului. (...) Dacă electoratul ne va încredinţa un mandat suficient, se va pune în discuţie evident şi o posibilă participare la guvernare', a susţinut Marian Munteanu, într-o conferinţă de presă. El a precizat că formaţiunea este înregistrată în Registrul partidelor.

'Imediat, în perioada aceasta între Sf. Maria Mare şi Sf. Maria Mică, ne vom ocupa cu organizarea structurilor locale ale formaţiunii politice Alianţa Noastră România. (...) Sper ca în două săptămâni să putem ajunge la o formă de organizare pentru Bucureşti, ca undeva în prima jumătate probabil a lunii septembrie să ne putem prezenta atât cu structurile organizatorice fundamentale puse la punct, cât şi cu programul nostru pregătit sper până la sfârşitul lui septembrie', a precizat Marian Munteanu.

Fără fuziuni și alianțe electorale

El a anunţat că formaţiunea nu va face fuziuni sau alianţe electorale pentru parlamentare.

'Vom candida singuri, dar asta nu exclude posibilitatea unor colaborări, a unui eventual sprijin cu alte grupări sau asociaţii, dar noi vom candida singuri. (...) Am înţeles că Nicuşor Dan de la USB a refuzat postul de viceprimar. Stau şi mă întreb de ce le-a promis bucureştenilor că o să salveze Bucureştiul?', a afirmat Munteanu.

Potrivit acestuia, Alianţa Noastră România este 'un partid patriotic'. Întrebat ce elemente ar diferenţia formaţiunea de alte partide, el a spus: 'Cinstea, competenţa şi patriotismul. Apoi o nouă formulă de management politic, cu accent pe calitate şi criterii profesioniste de selecţie a valorilor'.

Marian Munteanu, fondator al Alianţei Noastre România, a afirmat că formaţiunea politică vrea să 'contribuie la edificarea unui stat românesc puternic şi suveran, care să fie în slujba cetăţenilor şi a nimănui altcuiva'.

'Vrem să ne apărăm familiile, pământul, resursele acestei ţări, să-i apărăm pe oamenii acestei ţări, iată câte milioane dintre compatrioţii noştri au trebuit să părăsească România, (...) avem obligaţia să creăm condiţiile ca aceste milioane de compatrioţi ai noştri să se poată reîntoarce acasă', a arătat el. Munteanu a anunţat în acest context că la alegerile din noiembrie va candida pentru Senat, împreună cu o 'echipă puternică'. Întrebat în legătură cu faptul că CNSAS nu a luat nicio decizie în cazul său, Marian Munteanu a spus: 'Ce să ia în august? (...) Hai să stăm să vină campania. Când am vrut să candidez la Primărie, brusc au început agitaţiile. Mi-am retras candidatura, iar s-a făcut linişte. (...) Nu numai că nu am colaborat cu securitatea, eu chiar am luptat în ţara asta de prin '84 - '85, riscându-mi viaţa'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel