Marea Chinei de Sud: SUA și aliații din Asia, îngrijorați de un proiect militar colosal al Beijingului

Imagini din satelit publicate joi arată progrese rapide ale Chinei în construirea unei piste de aterizare pentru scopuri militare în teritoriile contestate ale Insulelor Spratley din Marea Chinei de Sud, mișcări care au fost primite cu îngrijorare de Statele Unite ale Americii și Asia, potrivit Reuters.

IHS Janes Defense Weekly a precizat că imaginile sunt din data de 23 martie. China dispută arhipelagul  Spratly cu Filipine, Vietnam, Malaesia, Brunei și Taiwan.

Cu o zi în urmă, un comandant militar al SUA în Asia, amiralul Samuel Locklear, a spus că Beijingul ar putea disloca radare și sisteme de rachete în avanposturi pe care le contruiește și care ar putea fi folosite pentru a impune o zonă de excludere, în cazul în care se va decide să declare una.

Senatorul John McCain, șeful Comisiei din Senat pentru Servicii Armate, a calificat acțiunile chinezilor drept "agresive" și i-a cerut administrației Obama să aloce mai multe resurse militare zonele economice militare din Asia și să consolideze cooperarea cu țările asiatice îngrijorate de China.

Marile puteri UE se alătură AIIB, banca de investiții a Chinei: lovitură masivă pentru SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel