EXCLUSIV  Marcel Ciolacu, președinte PSD. Cum a reușit să scrie istorie în partid

Deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, Secretarul Camerei Deputaților își sărbătorește luni, 28 noiembrie, ziua de naștere.

Marcel Ciolacu este deputatul care, la alegerile locale 2016, a obținut un scor istoric cu partidul pe care îl conduce. Venit în fruntea PSD Buzău în 2015, a reușit să reformeze formațiunea politică și, un an mai târziu, social-democrații au contabilizat 77 primari din 87 posibili. Astfel, s-au clasat pe locul întâi pe țară la scorul obținut de organizațiile PSD.

"Succesul nostru la alegerile locale este o confirmare a rezultatelor pe care PSD le-a avut în administraţie în ultimii ani. Şi încă un lucru: am înţeles ce voiau buzoienii. O schimbare reală a candidaţilor şi a consilierilor. În special în urban, am încurajat oameni care nu au făcut politică, dar care au mare experienţă fie în domeniile lor, fie în administraţie. Din punct de vedere politic, pentru mine şi echipa centrală, a fost un risc. Nu am pus pe listă oameni care erau acolo de zeci de ani. Şi asta a stârnit o nemulţumire în interior. Fără o asemenea măsură nu puteam câştiga. Buzoienii şi, îmi permit să spun românii, sunt interesaţi mai degrabă de cum administrezi oraşul sau comuna în care trăiesc şi mai puţin ce "obligaţii" politice ai pentru diverşi oameni din partid. Succesul acesta vine cu un mare preţ: aşteptările oamenilor sunt mari.

Strategia noastră de a ne concentra pe urban a fost corectă şi am câştigat în locuri unde PSD nu a câştigat niciodată. În noaptea alegerilor, la sediul de campanie veneau rezultatele din secţiile de vot din municipiul Buzău. În scurt timp ne-am dat seama că am câştigat aici. Şi atunci toată atenţia s-a mutat către judeţ. După ce am câştigat toate oraşele am ştiut că a fost o victorie istorică a PSD în Buzău. Evident, m-am bucurat. Dar, mi-am dat seama şi ce mă aşteaptă: mulţi primari înseamnă multe proiecte şi multă muncă. ", ne spunea Marcel Ciolacu într-un interviu acordat în exclusivitate imediat după aflarea rezultatului alegerilor.

26 de ani în PSD

Deputatul Marcel Ciolacu este membru fondator al PSD Buzău și de 26 de ani nu și-a schimbat partidul. Întrebat despre momentele grele pe care le-a avut de când este politician, Marcel Ciolacu a spus în exclusivitate pentru DC News: "Momente dificile au fost la finalul fiecăror alegeri prezidenţiale, când in percepția oamenilor la nivelul judeţului Buzău preşedinti erau Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Victor Ponta, în timp ce la nivel naţional rezultatul era altul. Ca exemplu recent pentru mine, în calitate de coordonator al campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014, cel mai greu mi-a fost să le spun buzoienilor că Victor Ponta a pierdut".

Triplă premieră

Cât privește alegerile parlamentare 2016, deputatul PSD a venit cu nume noi pe liste. "Este pentru prima dată, după 26 de ani, când lista PSD are numai buzoieni. Este pentru prima oară după 26 ani când PSD propune femei în Parlamentul României. Este prima oară când PSD propune tineri și nu în ultimul rând propune candidați cu experiență care au confirmat la locul lor de muncă, oameni care sunt respectați de societate și cred că acest lucru înseamnă normalitate", spunea președintele PSD Buzău. 

În timpul liber, când nu aleargă între București și Buzău, îi place să stea cu familia și să meargă cu fiul său, Filip, la pescuit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel