Marș UNIRE. VIOLENȚE în fața GUVERNULUI: JANDARMII au intervenit în FORȚĂ

UPDATE 17:20: EXCLUSIV - Violențe marș Unire. Coarnă: Este ceva ascuns, o situație extremă. Citiți aici mai mult.

UPDATE 17:00: Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a cerut demisia ministrului de Interne după violențele de la marșul oamenilor care strigau pentru Unirea României cu Basarabia. Continuarea AICI.

UPDATE 16:40: Jandarmeria Română a dat primele expliații cu privire la agresarea manifestanților care cer unirea cu Basarabia. Intervenția jandarmilor ar fi avut loc după ce manifestanții ar fi încercat să forțeze cordonul făcut de oamenii legii.

Căpitanul Mihai Vornicu, reprezentant al Jandarmeriei Capitalei, a declarat pentru AGERPRES, că manifestanţii au încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi au fost opriţi de aceştia, întrucât protestatarii trebuie să respecte autorizaţia pentru acţiunea la care participă. Vedeți mai multe AICI.

UPDATE 16:24: VIOLENȚE MARȘ UNIRE. Chirieac: Este ceva inimaginabil ce se întâmplă

UPDATE 16:22: Traian Băsescu a avut o reacţie dură pe Facebook: "Ticăloşilor! În România, liderii celor care au manifestat azi la Bucureşti pentru Unirea României cu Republica Moldova au fost reţinuţi şi băgaţi în dube de jandarmi. Vai de capul vostru adunătură de ticăloşi. Cioloş, cât de slugi puteţi fi voi, Guvernul României.

Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor din Republica Moldova şi România, Ministrul Afacerilor Interne şi Dacian Julien Cioloş trebuie să dispară din viaţa publică. Slugoilor, ce tare vă doare unionismul. L-aţi ridicat pe George Simion, unul din liderii unioniştilor ca să faceţi frumos în faţa Germaniei şi a Federației Ruse".

UPDATE 16:20: Într-o intervenţie telefonică, deputatul Sebastian Ghiţă a cerut demisia ministrului de Interne.

UPDATE 16:10: Demonstranții au încercat să rupă cordoanele de jandarmi amplasate în Piața Victoriei și să forțeze intrarea pe Calea Victoriei și să meargă spre Piața Universității.

"Liderul nostru, George Simion, a fost bătut și băgat în dubă!", a strigat un protestatar. La acest moment sunt circa 2000 de oameni la marșul pentru Unirea Basarabiei cu România.

Știre în curs de actualizare:

Violențe la Marșul "Luptă pentru Basarabia"! Jandarmii au intervenit în forță și au folosit spray lacrimogen.

Oamenii care au manifestat pentru Unirea României cu Basarabia au fost băgați în dube. Mai precis,
George Simion, liderul platformei unioniste 'Acțiunea 2012', a fost luat de duba
Jandarmeriei.

Marșul era unul autorizat și trebuia să se desfășoare pe traseul: Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piața Victoriei și înapoi la Universitate.

Potrivit Jandarmeriei Române, acțiunea era autorizată astfel: de la ora 14,00 la 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Romană-Piața Victoriei, iar de la ora 17,30 la 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel