Marș unire. Tăriceanu: România încalcă brutal drepturile şi libertăţile

Călin Popescu-Tăriceanu este de părere că Guvernul a demonstrat, prin felul în care a reacţionat faţă de participanţii la marşul pentru Basarabia, că 'nu înţelege principiile care stau la baza unei democraţii, a unui stat de drept''.

'Guvernul României a arătat, seara trecută, prin acţiunea împotriva participanţilor la Marşul pentru Basarabia, că nu înţelege principiile care stau la baza unei democraţii, a unui stat de drept. Libertatea de a exprima o opinie, de a protesta sunt lucruri stabilite prin Constituţia României, legea fundamentală a statului. Nimic nu poate fi mai presus de Constituţie, dar în acest caz guvernarea Cioloş ne demonstrează, în frunte cu ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, exact contrariul', a scris Tăriceanu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că protestatarii doar şi-au exprimat o opinie: 'Iată cum ministrul văzut ca salvatorul de la Interne înţelege să acţioneze împotriva unui marş al unor cetăţeni români: trimiţând jandarmeria în stradă să bată demonstranţii şi să îi aresteze. Şi pentru ce acest lucru? Doar pentru că vor unirea Basarabiei cu România? Oamenii aceia nu au făcut nimic, ci doar şi-au exprimat o opinie'.

[citeste si]

'Speram că am învăţat ceva după experienţa 2012, atunci când guvernarea Boc-Băsescu a trimis jandarmi în stradă să împrăştie protestatarii nemulţumiţi de modul în care funcţionează statul. La acea vreme, un guvern care a acţionat împotriva românilor prin măsurile luate devenea opresiv în speranţa că îşi va putea păstra puterea. Din păcate nu am învăţat nimic, iar în Bucureşti, capitală europeană, guvernanţii tehnocraţi trimit jandarmii să bată demonstranţii. Premierul Cioloş nu poate să treacă cu vederea peste acest caz. În această situaţie vorbim despre o acţiune a guvernului său, nu despre o declaraţie. Am înţeles că pentru dumnealui contează faptele, nu declaraţiile miniştrilor săi. Ce poate să fie mai relevant decât jandarmi intervenind în forţă împotriva unor demonstranţi? Prin ce s-a întâmplat sâmbătă seară în Bucureşti se dovedeşte încă o dată că România încalcă brutal drepturile şi libertăţile elementare ale cetăţenilor', a mai zis Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel