Marș UNIRE. Băsescu, speculație gravă. Răspunsul lui Roșca Stănescu: Face diversiuni

Traian Băsescu a venit cu o speculație gravă vizavi de violențele de la marșul pentru Unirea României cu Moldova. Președintele a lăsat să se înțeleagă că guvernul Cioloș îl sprijină pe Igor Dodon, candidatul pro-rus de la alegerile prezidențiale din Moldova.

"Din lipsă de orizont politic și de viziune, prin acțiunea structurilor de forță ale statului român s-a dat apă la moară unui ticălos cum este Igor Dodon. Astăzi, pe toate televiziunile pro-ruse din Republica Moldova, au rulat imagini de la mitingul din București în care liderii unioniști sunt încărcați ca sacii în dubele Jandarmeriei Române. Vă dați seama că astăzi, Igor Dodon, finanțat de ruși să câștige campania prezidențială în Moldova a mai luat cel puțin 5 procedent făcându-se demonstrația că statul român respinge ideea de unire pe care o susține în linii mari opoziția, în mod deosebit Maia Sandu. A fost un dezastru din punct de vedere politic", a spus Traian Băsescu.

"A fost un plan la Ministerul de Interne: extragerea liderilor mișcării. Nu îmi puteți spune mie, după zece ani, că nu știu cum funcționează instituțiile de forță. De bună seamă, au știut cine trebuie extras din mulțume și cine trebuie aruncat în dubă. Scopul este discreditarea ideii de uniune a României cu Moldova pentru a sprijini candidatul pro-rus. Îmi pare rău că fac aceste speculații", a continuat Traian Băsescu.

"Ne spuneți că guvernul Cioloș sprijină candidatul pro-rus, pe Igor Dodon?", a fost întrebat la România TV.

"Chiar dacă ministrul de Interne și premierul nu au știut exact ce se va întâmpla... cert este că acesta este efectul. Pe toate televiziunile din Moldova rulează imaginile cu extragerea de către Jandarmeria Română a liderilor unioniști. Asta este viața", a zis președintele. 

Sorin Roșca Stănescu a replicat: "Sunt speculații lipsite de orice credbilitate venite din partea unui domn care tocmai a primit cetățenia Republicii Moldova și care nu este primul lider care s-a întâlnit cu unioniștii. Primul a fost Marian Munteanu care a avansat și o idee foarte interesantă, constructivă la care domnul ex-președinte, în zece ani de mandat, nu s-a gândit. Traian Băsescu face diversiuni despre Moldova așa cum a făcut toată viața. A fost un iresponsabil ca președinte. Problema este că cetățenii români ar fi trebuit să aibă dreptul la cetățenie în Republica Moldova, lucru la care Traian Băsescu nu s-a gândit în zece ani de mandat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel