Marș în Capitală. Mesajul transmis de Victor Ciutacu-VIDEO

Marșul "Orașul accesibil pentru oameni!" va avea loc, sâmbătă, în București, cu scopul atragerii atenției asupra problemei accesului pietonilor la spațiul public. Victor Ciutacu se numără printre oamenii care susțin această inițiativă.

Marșul se va desfășura între orele 10,00 și 11,30, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, după următorul program: între orele 10,00 — 10,40, adunarea participanților în Piața Victoriei, parcarea de deasupra pasajului; între orele 10,40 — 11,30, deplasarea participanților pe următorul traseu: Calea Victoriei — banda I și II de circulație; Str. Dem I. Dobrescu, sensul de circulație dinspre Calea Victoriei spre Bd. Nicolae Bălcescu (tronsonul cuprins între trecerea pentru pietoni din fața accesului în Ministerul Muncii și Bd. Nicolae Bălcescu); Bd. Nicolae Bălcescu, banda I de circulație.

Victor Ciutacu, susținător al inițiativei

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudență în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de pietoni și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric și să nu se deplaseze ori să staționeze pe partea carosabilă.

"Pe 4 iulie, începând cu ora 10, pornim în Marșul Oraș 'accesibil' pentru oameni!—Părinții care vor să-și crească copiii într-un oraș uman, persoane cu dizabilități care vor un trai independent și un oraș incluziv, oameni care nu mai vor să fie hăituiți și agresați de traficul motorizat urban, persoane vârstnice care nu vor să se mai teamă de gropi, șantiere, bălți și trotuare înzăpezite, șoferi care înțeleg că, înainte de orice, trotuarul și spațiile pietonale sunt ale pietonilor, bicicliști care înțeleg că nevoile pietonilor trebuie respectate", se arată într-un comunicat al Active Watch, remis miercurea trecută AGERPRES.

Mai multe detalii aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel