MApN: Acces egal pentru bărbaţi şi femei în instituţiile militare de învăţământ

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că, din anul de învăţământ 2017 - 2018, accesul va fi egal pentru bărbaţi şi femei în instituţiile militare de profil.

Din anul de învăţământ 2017 - 2018 alocarea numărului de locuri în instituţiile de învăţământ militar se va realiza fără diferenţierea acestora pe genuri, cu apropierea baremelor de selecţie între bărbaţi şi femei, informează un comunicat al MApN, potrivit Agerpres.

'Structurile cu rol de reglementare au iniţiat procedurile de modificare/ completare a normelor în vigoare, astfel încât acestea să fie aplicabile de la 1 ianuarie 2017', precizează sursa citată.

Mesajul ministrului Motoc

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a precizat, tot miercuri, că decizia a fost luată în acord cu cerinţele unei hotărâri judecătoreşti pronunţate în acest sens.

'Aşa cum am promis - şi în acord cu cerinţele hotărârii judecătoreşti pronunţate în această privinţă -, vom avea acces egal pentru bărbaţi şi femei în instituţiile militare de învăţământ, începând cu anul de învăţământ 2017 - 2018, conform deciziei luate la nivelul MApN în baza propunerilor unui grup de lucru special constituit pentru analizarea tuturor aspectelor implicate de noua politică', a scris Mihnea Motoc pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel