Urmărește emisiunea live


Manevră murdară. Susținătorii firmelor de tutun intorc legea

tutun
tutun

Liberalul Horia Cristian este unul dintre politicienii care luptă împotriva tutunului. Acesta vrea să interzică persoanelor născute după 2017 să cumpere țigări tot restul vieții.

Acesta scrie, pe Facebook, că mâine s-ar putea da o nouă luptă împotriva fumatului pasiv: e posibil să intre în dezbaterea comisiei de sănătate legea de adoptare a directivei UE privind etichetarea țigărilor Plx 272/2016.
 
"Regulamentar, Camera deputaților este cameră decizională și este un proiect aflat pe ordinea de zi a 3 comisii: sănătate, industrii și juridică. De fapt ar fi trebuit să fie doar pe ordinea de zi a Comisiei de industrii, pentru că legea de adoptare a directivei ar fi trebuit să fie DOAR despre etichetare.

Însă, din nefericire, unii senatori, în înțelepciunea lor, datorită presiunilor companiilor de tutun, au găsit de cuviință să introducă amendamente și la Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Ca atare avem 3 comisii de raport, care trebuie să adopte un singur raport comun. Astfel există două variante: fie se face o ședință comună cu cele 3 comisii în care se dezbat și se adoptă Plx-ul cu amendamente (sau nu) fie celel 3 comisii dezbat în ședințe separate proiectul pînă când cele 3 variante coincid în cele mai mici amănunte.

Este evident că datorită presiunii societății civile există o reticență puternică ca acum, în prag de alegeri, cineva să se atingă de această lege. Ca atare comisiile juridică și de industrii s-au cam "spălat pe mâini" și și-au făcut deja ordinea de zi pentru ședința de mâine, lansând ideea că vor adopta amendamentele care vor trece de comisia de sănătate.

Materialul de lucru, în format tabelar (adică tabel comparativ cu textul legii/ amendamentele senatului și amendamentele depuse la cameră) are 240 de pagini. Dar de fapt cele care contează sunt 10 pagini în care se găsesc modificările propuse a fi aduse L 349/2002.
Nu va fi deloc ușor...", scrie acesta pe rețeaua de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel