Maia Morgenstern, invitată la KulturfestNYC 2016

Institutul Cultural Român din New York susține participarea actriței  Maia Morgenstern la KulturfestNYC 2016. 

La ediția de anul trecut, Festivalul Kulturfest a aniversat un secol de teatru idiș în SUA. Cu această ocazie, Institutul Cultural Român din New York a prezentat mai multe evenimente care au avut scopul de a evidenția importanța culturii idiș în România și faptul că prima companie de teatru idiș din lume s-a infiițat la Iași, în 1876.

Anul acesta, actrița și managerul Teatrului Evreiesc de Stat din București, Maia Morgenstern, a fost invitată pentru a susține două reprezentații cu spectacolul Astă seara: Lola Blau, de Georg Kreisler, la Baruch Performing Arts Center (55 Lexington Ave, New York), în 23 septembrie, de la ora 19:30 și în 25 septembrie, de la ora 21:30.

Lola Blau este alter-ego-ul autorului Georg Kreisler. Și scriitorul, și personajul sunt evrei vienezi. Ambii părăsesc Austria la timp, pentru a scăpa de deportare. Ambii se reîntorc în Austria după război, după ce se lansează în cariera de entertaineri. Ambii privesc lucid la realitatea înconjurătoare, pe care o critică de la înălţimea unei satire devastatoare, care ar trebui să destabilizeze orice spectator, oricât de confortabil ar fi aşezat în scaun.

Regia: Alexandru Dabija; scenografia: Puiu Antemir; Costume: Doina Levintza, Puiu Antemir. La pian: Tatiana Moroșanu. În 26 septembrie (tot la Baruch Performing Arts Center, ora 14:00 și ora 19:00), Maia Morgenstern va juca în spectacolul-lectură Nunta din Fohrenwald, de H. Leyvick (autorul piesei Golem). Piesa captează dificultățile spirituale și emoționale ale întoarcerii la o viață normală a supraviețuitorilor unui lagăr nazist de lângă München, prezentând prima lor nuntă.

O producție a National Yiddish Theater Folksbiene. Regia: Motl Didner; design marionete: Stefano Brancato; costume: Izzy Fields. Spectacolele sunt titrate în limba engleză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel