Urmărește emisiunea live


Magnații ruși au pierdut circa 10 miliarde de dolari în ultimele zile

Rubla
Rubla

Cei mai bogați 20 de oameni din Rusia au pierdut zece miliarde de dolari, numai în cursul zilelor de luni și marți, în urma deciziei Băncii Centrale de a crește dobânda cheie, pentru a opri declinul rublei, iar de la începutul anului aceștia au rămas fără 62 de miliarde de dolari.

Leonid Mikhelson a pierdut cea mai mare suma dintre cei 20, si anume 8,7 miliarde de dolari, de la inceputul anului pana in prezent, potrivit datelor Bloomberg. Mikhelson este directorul general executiv al Novatek, al doilea mare producator de gaz natural din Rusia, si are o avere estimata la 9,2 miliarde de dolari.

In topul celor mai mari pierderi, Mikhelson este urmat de Gennady Timchenko, care detine 23,5% dintre actiuni la Novatek si a carui avere a scazut cu 7,8 miliarde de la inceputul anului.

Pe locul trei se situeaza Vladimir Lisin, presedinte si actionar majoritar al producatorului de otel Novolipetsk Steel, care a pierdut 7,5 miliarde de dolari dupa ce actiunile companiei au coborat cu 42%.

Citește și: Rubla rusească s-a prăbuşit pe fondul sancțiunilor economice și a scăderii prețului petrolului

De asemenea, averea celui mai bogat om din Rusia, Alisher Usmanov, a fost afectata de scaderea cu 58% a actiunilor MegaFon, al doilea mare operator de telefonie mobila din Rusia, la care Usmanov detine o participatie de 20%. Astfel, el a pierdut 6,8 miliarde de dolari in acest an.

Cei mai bogati 20 de oameni din Rusia detin impreuna o avere in valoare de 174 de miliarde de dolari.

Moneda rusa s-a depreciat cu 50% fata de nivelul atins la sfarsitul lunii iunie, pe fondul scăderii prețului petrolului. Pretul petrolului Brent a coborat sub 60 de dolari pe baril, cel mai jos nivel din 2009 pana in prezent, dupa ce Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a anuntat ca nu va reduce productia, in pofida cererii slabe. (Sursa:business24.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel