"Mafia cărnii de pui": Mită de 250.000 de euro pentru o eliberare

mita
mita

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut un cetățean turc, care promitea că va mitui magistrații pentru revocarea mandatului de arestare unui acuzat din dosarul "Mafia cărnii de pui". Cetățeanul turc era intermediarul lui Moubarak Mahmoud Sleiman și primise deja o tranșă de bani, care s-a ridicat la suma de 80.000 de euro. El a fost prins în flagrant și este acuzat de trafic de influență. 

Bărbatul, care se numește Kurt Abdulaziz, urmează să apară, miercuri, în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DNA, „în perioada octombrie - noiembrie 2013, în mod repetat, inculpatul Kurt Abdulaziz a pretins de la o persoană suma de 250.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi, atât procurori, cât şi judecători, astfel încât să îi determine să dispună soluții favorabile unui prieten al celui de la care a pretins banii. Persoana pentru care inculpatul promisese că va interveni este cercetată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Pretinderea sumei de 250.000 de euro a fost făcută în schimbul promisiunii de punere în libertate şi a dispunerii unei soluţii de netrimitere în judecată. La data de 26 noiembrie 2013, din suma pretinsă, inculpatul Kurt Abdulaziz a primit suma de 80.000 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, scrie Digi 24.

VOTEAZA ARTICOLUL

STIRE RECOMANDATA

Lelia Munteanu: Statul Islamic nu e Islamul

Lelia Munteanu / 23 aug, 17:33

INTERNAȚIONAL

"Statul Islamic nu e Islamul", spune Lelia Munteanu într-un editorial din gandul.info , pe care DC News îl preia.  "E o strânsură de sceleraţi de multe naţii, care profită de războiul civil din Siria, de slăbiciunea armatei irakiene, de greşelile repetate ale occidentalilor, de instabilitatea din întreaga regiune, pentru a-şi impune propria sharia (drumul propriu), propriile legi. Împotriva Statului Islamic nu se poate lupta punând mâinile în cap şi invocând Apocalipsa".

TOP STIRI CELE MAI...

Romprest

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet