MAE, informare după cutremurul din Italia

Două orașe au fost puse la pământ în Italia după un cutremur de 6,2 pe Richter în zona Perugia. Oamenii din Amatrice, un oraș de munte pus la pământ, sunt prinși sub dărâmături. Cel puțin 11 persoane au murit. Orașul a fost în beznă după cutremur și, în plus, a fost izolat, astfel fiind greu accesibil pentru salvatori, mai ales că nici spitalul de aici nu mai este funcțional. 

Cele mai afectate orașe sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto. În Accumoli, patru persoane au fost prinse sub dărâmături, doi părinți și doi copii, fără a mai da semne de viață. Amatrice a devenit dintr-un frumos orășel de munte, cu multe clădiri vechi, monumente istorice, o ruină. 

MAE transmite: 

Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului Bologna se deplasează în regim de urgenţă în zonă.

Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma şi al oficiului consular de la Bologna, este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel