MAE, atenționare pentru românii care merg în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie din această țară a emis pentru sâmbătă un cod galben de polei pentru încă trei districte, Stara Zagora, Plovdiv și Pazardgik.

Potrivit unui comunicat al MAE, în aceste zone, până la prânz, va ploua, iar ploaia și temperaturile negative de la sol vor favoriza pe alocuri formarea de polei. După-amiază, ploaia rece se va transforma temporar în zăpadă, scrie Agerpres.

"Rămâne în vigoare și codul galben de polei transmis anterior pentru districtele Vidin, Montana, Vrața, Plevna, Loveci, Sofia, Pernik și Kyustendil", se arată în comunicat.

Conform MAE, cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359 879 440 758.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.meteoalarm.eu/en_UK/0/0/BG-Bulgaria.html și www.mae.ro și le reamintește cetățenilor români că au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel