Macovei-Băsescu, război total. "Și eu mă consider trădată de președinte"

Monica Macovei mărturisește că prietenia sa cu Traian Băsescu s-a deteriorat atunci când președintele i-a numit pe Laura Codruța Kovesi și pe Tiberiu Nițu la șefia DNA, respectiv la cea a Parchetului General.

VEZI ȘI: Jurnalist, anunț ȘOC: Se va întâmpla cu cinci zile înainte de alegerile prezidențiale

Întrebată cum comentează acuzațiile de trădare repetate ale lui Traian Băsescu în subiectul numirii procurorilor, Monica Macovei a răspuns că la rândul ei se simte trădată de președintele României.

"Și eu mă consider trădată de președinte. Și în seara în care a spus că nu se face procedură de selecție, care nu avea legătură cu negocierea - din 2005 făceam procedură de selecție....", a zis candidata la prezidențiale.

"Legea prevede că ministrul propune. Și atunci am făcut o bună practică, care în toate țările civilizate se respectă. Din 2005 până în 2013, 8 ani de zile, s-a respectat, chiar dacă au fost miniștri din alte partide. A venit Chiuariu după mine și așa mai departe, Predoiu și alții, și au respectat-o. Deci era încetățenită. Or ministrul cum decide? Nu e bine să urmezi practica asta și ministrul să fie obligat să facă o procedură de selecție? Adică îi scoate așa din buzunar?

Ponta s-a dus la CSM, le-a cerut să renunțe, CSM-ul nu a fost de acord. Toate în aceeași zi, eu n-am să uit ziua aceea. A ieșit Ponta și a zis: "ok, ăștia vor procedură de selecție, facem procedură de selecție". Probabil s-a dus la Cotroceni, seara a ieșit președinte și a zis "nu facem procedură de selecție și Daniel Morar e o problemă constituțională. Da. Deci eu în clipa aceea m-am simțit trădată. Și s-a încheiat!", a subliniat Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel