Urmărește emisiunea live


Macovei: Avem servicii secrete paralele și ilegale. Trebuie urmărite și terminate

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, nu este de acord cu propunere șefului Serviciului Român de Informații, George Maior, privind o fuziune SIE-SRI, însă crede că există servicii "paralele și ilegale" care trebuie desființate.

„De ce să le comasăm?", a reacționat Monica Macovei, la propunerea directorului SRI, într-un interviu acordat Digi24.

„Unul se ocupă de protecția externă a României, de pericolele externe, și SRI de cele interne. Sigur că ele trebuie să conclucreze. Cred că, de exemplu, în cazul Hayssam au conclucrat și e normal. Au informații și unii, și alții", a argumentat Monica Macovei.

„Dar cel mai mult extern trebuie să aibă SIE. De asta avem și problema asta cu Meleșcanu, care a lucrat pentru ruși... nu știu, i-a strâns semnături, în secret, o organizație pro-rusă. Incredibil! Și cine a aflat, când a aflat, trebuia să-l demită imediat”, a mai spus fostul ministru al Justiției.

George Maior, propunere inedită pentru liderii politici: vrea fuziune SRI-SIE

Teodor Meleșcanu și-a dat demisia de la șefia SIE cu câteva zile înainte de depunerea semnăturilor pentru candidatura la Președinție și a candidat independent la cea mai înaltă funcție în stat. El a dezmințit că ar fi fost ajutat în procesul de strângere a semnăturilor de colonelul Dogaru.

Europarlamentarul a adăugat că ar păstra SRI și SIE, dar nu ar păstra Departamentul de Informații și Protecție Intern (DGIPI), sau, dacă l-ar păstra, l-ar pune sub un control strict.

„N-aș mai păstra nimic și aș verifica foarte strict serviciile paralele și ilegale. Avem foarte multe servicii, sunt oameni de faceri cum a fost și Vîntu și alții, care și-au luat oameni dați afară din Securitate sau și-au făcut rețele - dacă pleacă unul din Securitate, pleacă cu toată rețeaua lui - și lucrează ca servicii paralele. Ne fotografiază, ne filmează, ne șantajează. Astea ar trebui urmărite și trebuie terminate”, a mai spus Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel