MĂCEL în Orlando. Zeci de morți și răniți într-un club de noapte gay-VIDEO

UPDATE: Nou bilanț al atacului armat comis în zorii zilei de duminică într-un club de noapte gay din orașul american Orlando, statul Florida, cel mai sângeros din istoria Statelor Unite.

Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineții de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando, Florida, a anunțat șeful poliției locale, John Mina, potrivit DPA, preluat de Agerpres. El a precizat că, în total, 42 de persoane au fost transportate la spital. Autorul atacului a fost identificat.

UODATE 18:10. Bilanț înspăimântător al atacului armat comis în zorii zilei de duminică în clubul de noapte Pulse, din orașul american Orlando, statul Florida. Primarul orașului, Buddy Dyer, a anunțat că atacul armat s-a soldat cu 50 de morți și aproximativ 53 de răniți.

UPDATE 17:40. Autorul atacului din noaptea de sâmbătă spre duminică din clubul de noapte pentru homosexuali din Florida, soldat cu circa 20 de morți, a fost identificat drept Omar Mateen, cetățean american de origine afgană, născut în 1986, potrivit posturilor de televiziune CBS și NBC, preluate de AFP.

....

Suspectul a fost găsit mort în club, având asupra sa două arme de foc și "un fel de dispozitiv", a spus Mina într-o conferință de presă. Atacatorul a murit după schimbul de focuri cu polițiștii.

Nouă polițiști au fost implicați în schimbul de focuri cu atacatorul, unul dintre ei fiind rănit, a adăugat șeful poliției, potrivit Reuters.

El a precizat că atacul s-a transformat într-o luare de ostatici. "Aproape de ora 05.00 în această dimineață, a fost luată decizia de a-i salva pe ostaticii care erau în interior", a spus Mina, precizând că intervenția poliției a dus la salvarea a cel puțin 30 de vieți.

Nu se știe deocamdată clar când au fost împușcate victimele de către atacator.

Poliția nu a dezvăluit deocamdată identitatea atacatorului și nu a precizat posibilele motive ale gestului acestuia, însă unii oficiali au descris atacul ca fiind 'un incident terorist intern', potrivit șerifului din ținutul Orange, Jerry Demings.

Pe de altă parte, potrivit FBI, suspectul ar fi putut avea 'o înclinație' pentru terorismul islamist, transmite AFP.

"Avem indicii (care lasă să se înțeleagă faptul) că acest individ ar fi avut simpatii pentru această ideologie, însă nu putem afirma acest lucru cu certitudine", a explicat Ron Harper, agent special al FBI.

Biroul Federal de Investigații a deschis de altfel o anchetă pentru "act de terorism".

Un oficial citat de Reuters a spus de asemenea că autoritățile americane investighează dacă atacatorul era un "lup singuratic".

Violențele comise prin folosirea de arme de foc sunt aproape zilnice în SUA. De la începutul anului, s-au înregistrat peste 5.800 de morți în atacuri cu armă în SUA și peste 23.000 de incidente în care au fost folosite arme de foc, conform site-ului Gunviolencearchive.org.

Potrivit martorilor, atacul armat a început în jurul orei locale 02.00 duminică dimineață, poliția fiind chemată în scurt timp la fața locului. Un martor care se afla în interior la momentul atacului a spus că s-au tras în jur de 40 de gloanțe.

Această nouă dramă din Orlando are loc la mai puțin de 48 de ore după ce o tânără cântăreață americană cu origini românești  a fost și ea împușcată mortal după un concert. Christina Grimmie, fostă candidată la "The Voice", a fost împușcată mortal în timp ce semna autografe la finalul unui concert desfășurat la Plaza Live, situat la mai puțin de 5 km de clubul Pulse.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel