Mașinile EURO 6, produse din 2015. Ce vor păți cei care au alte automobile

Producătorii de autoturisme sunt obligați, de la 1 ianuarie 2015, să producă doar cele care respecte norma de poluare EURO  6.

EURO  6. Maşinile noi cu motoare euro 5 vor putea fi vândute până la epuizarea stocurilor, dar nu mai târziu de 31 august 2015. Norma Euro 6 impune limite mai drastice mai ales pentru oxizii de azot, potrivit economica.net.

EURO  6.  Producătorii auto nu vor mai putea să-şi omologheze tipurile noi de motoare pe care le pun în fabricaţie de serie, începând cu 1 septembrie 2014, decât dacă respectă norma Euro 6. Începând de la 1 ianuarie 2015, nu vor mai putea fi produse autovehicule, decât dacă au motoare Euro 6, potrivit Regulamentului 459/2012, aprobat de Parlamentul European, şi Ordinului ministrului Transportului şi Infrastructurii (din România) nr 1.254 din 27 iulie 2012.

Citește și: Taxa auto: Vezi aici calculatorul taxei de PRIMĂ ÎNMATRICULARE în 2014

Norma EURO  6 prevede reducerea drastică a noxelor emise de motoarele vehiculelor cu masă mai mică de 2.610 kg: pentru motoarele pe benzină până la limita de 60 mg / km de oxizi de azot şi pentru motoarele diesel până la 80 mg/km (adică o reducere suplimentară de peste 50 % faţă de norma Euro 5).

EURO  6.  Potrivit reglementărilor,  la 31 august 2015, nu se vor mai putea cumpăra autovehicule cu motoare Euro 5, astfel încât producătorii auto vor dori să scape cât mai repede de maşinile echipate cu acest tip de motoare. Se face astfel loc ofertelor aparent avantajoase pentru maşini euro 5.

EURO  6.  În plus, producătorii vor încerca să-şi recupereze cât mai repede investiţiile făcute pentru trecerea la motoare Euro 6, astfel încât devin probabile oferte la preţuri reduse, dar proprietarii ar putea fi penalizat la înmatricularea automobilului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel