Lucian Bolcaș, după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta: Lucrurile au început să devină foarte simple...

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat joi, la România TV, în legătură cu trimiterea în judecată de către DNA a premierului Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari, în care este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni) şi complicitate la evaziune fiscală.

"Lucrurile au început să devină foarte simple de la decizia din 3 septembrie a Curții Europene de Justiție care stabilește în mod foarte clar că pentru asemenea contracte de consultanță se datorează TVA, așa cum l-a plătit Victor Ponta, și nu intereseză conținutul activităților care au fost desfășurate sau nu în această perioadă. Este normal pentru că este o activitate de drept privat", a explicat Lucian Bolcaș.

Victor Ponta, detalii despre documentul nou depus azi la DNA

Victor Ponta, trimis în judecată de DNA: Ce acuzații îi aduc procurorii - Oficial

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Turceni-Rovinari. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. ANAF s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel, se precizează în comunicatul DNA.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Dan Şova, aflat sub control judiciar, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor, directorul Complexului Rovinari, dar şi alte două persoane: CRISTEA DUMITRU, la data director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), şi GRAURE LAURENŢIU-OCTAVIAN, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel