Lucian Bolcaș, despre dezvăluirile lui Eugen Iacobescu: Cercetare penală obligatorie

bolcas decenews
bolcas decenews

Marți seară, procurorul Eugen Iacobescu a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la cazul lui Bercea Mondial. Acesta a spus că Elisabeta Ponea i-a luat dosarul Mircea Băsescu-Bercea Mondial, dosar din care ulterior au dispărut probe importante.

VEZI ȘI: Mircea Băsescu, detaliu ignorat de anchetatori. Cum comentează Radu Tudor și Adina Anghelescu

Potrivit lui Eugen Iacobescu, din interceptări reiese că 600.000 de euro au fost daţi lui Mircea Băsescu. Procurorul a făcut dezvăluiri noi şi afirmă că şpaga în acest caz este mult mai mare. Conform declaraţiilor sale, suma de două milioane de dolari, care apare şi pe înregistrările făcute fratelui preşedintelui, este adevărată. Mai mult, magistratul a confirmat şi traficul de influenţă la nivel înalt, care nu se opreşte la fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Acest subiect a fost comentat, miercuri, de către Lucian Bolcaș.

"Aș vrea să trag o concluzie cu caracter personal care explică foarte multe lucruri din actualul dosar. Domnul procuror Eugen Iacobescu a spus că i s-a luat dosarul în momentul în care a vrut să facă o serie de percheziții la Bercea Mondial. Aici dosarul s-a oprit în anchetă. Așadar... de ce nu s-a făcut perchiziție acasă la Mircea Băsescu? Pentru a nu se ajunge în aceeași situație: ca procurorul care ar fi îndrăznit să facă așa ceva să rămână fără dosar și fără pâine", a spus Lucian Bolcaș la Antena 3.

"Pentru mine, se mai impune o concluzie personală. Organele de anchetă - oricare ar fi ele - sunt periculoase în acțiunile pe care le fac în primul rând prin ceea ce demonstrează în cursul anchetei, dar sunt periculoase pentru sistemul de drept prin ceea ce nu vor să afle, prin ceea ce vor să acopere. Această omisiune dorită demonstrează putreziciunea sistemului pe toate scările ierarhice. Nu știu până unde se poate ajunge, dar trebuie să se facă o reformare a întregii structuri de oameni", a mai zis Lucian Bolcaș.

Întrebat ce se va întâmpla de acum încolo, avocatul a continuat: "Nu cred că trebuie să așteptăm pasiv pentru a exista o sesizare din oficiu în primul rând din partea celor care sunt vizați de această anchetă. Există suficiente forțe ale societății civile care trebuie să facă ceva. Un denunț înregistrat declanșează o cercetare penală obligatorie".

VEZI ȘI: Eugen Iacobescu, despre cazul Bercea Mondial: Ponea Elisabeta mi-a luat dosarul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel