Lovitură pentru Rusia: Hollande, verdict în afacerea Mistral

Foto: rtl.fr
Foto: rtl.fr

Președintele Francois Hollande a anunțat că Franța suspendă livrarea primelor două portelicoptere Mistral către Rusia până la noi dispoziții, declarație care reflectă o poziție mult mai dură a Parisului în chestiunea navelor amfibii asamblate de francezi.

Francois Hollande, presat de aliații vestici să desființeze contractul de 1,2 miliarde de euro pe fondul crizei din Ucraina, nu a mers până la anularea contractului, dar a precizat că suspendarea se aplică pe termen nedefinit.

"Președintele Republicii consideră că situația din Estul Ucrainei încă nu permite livrarea primului portelicoper", spune un comunicat al Administrației Prezidențiale franceze, citat de Financial Times.

"În consecință, el a decis că este adecvat să suspende, până la noi dispoziții, examinarea cererii privind autoritatea necesară pentru exportarea navei", spune biroul lui Hollande.

Franța evită să anuleze înțelegerea cu partea rusă de teamă că ar putea fi obligată să plătească despăgubiri financiare ca urmare a violării contractului.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat la finele lui octombrie că Franța va livra Rusiei la 14 noiembrie primul elicopter Mistral. Societatea "Rosoboroneksport (responsabilă de exporturile şi importurile ruseşti de armament) a primit o invitaţie pentru 14 noiembrie la Saint-Nazaire, unde se află 360 de marinari ruşi (...) pentru a-i fi predată Rusiei prima navă «Vladivostok» şi pentru lansarea la apă a celei de-a doua", denumită "Sevastopol", a declarat Rogozin, citat de agenţiile de presă ruse. O zi mai târziu, Rogozin a fost contrazis de ministrul de Finanțe al Franței.

Planul B al Rusiei, după sistarea afacerii Mistral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel