Urmărește emisiunea live


Lovitură pentru PSD la Camera Deputaților

PSD a pierdut majoritatea la Camera Seputaților, după ce UNPR a trecut în barca lui Traian Băsescu, la Mișcarea Populară.

Rezultatul alegerilor locale din iunie, în urma cărora foarte mulți deputați au fost aleși primari, dar și decizia UNPR de a sări în barca PMP, a pus PSD într-o situație delicată la Camera Deputaților. 

Potrivit ultimelor calcule, la Camera Deputaților nimeni nu mai are majoritatea. PSD a rămas cu 133 de deputați, iar ALDE cu 23, ceea ce face ca cele două partide să întrunească 156 de deputați, număr insuficient pentru a crea o majoritate la Camera inferioară a Parlamentului. Pentru o majoritate calificată ar mai fi nevoie de 24 de parlamentari.

În acest sens, PSD ar urma să negocieze cu UDMR și minoritățile naționale, negocieri care ar aduce 33 de voturi, însă reprezentanții UDMR au declarat că vor oferi susținerea în funcție de proiectele puse în dezbatere, chiar și cele ale PNL.

[citeste si]

PNL mai are în Camera Deputaților 113 deputați, aceștia având nevoie pentru o majoritate atât de voturile minorităților și UDMR, ci și de cele ale neafiliaților, respectiv 25 de voturi și ale noului PMP, care are 31 de deputați. 

Neafiliații sunt cei mai puțin disciplinați, dar apropiați de liberali,  aici aflându-se cei ai PSRo, conduși de Mircea Geoană, cei ai lui Daniel Fenechiu, dar și cei independenți, potrivit România TV. 

Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la RTV, a declarat că faptul că atât PSD, cât și PNL au pierdut parlamentari în urma alegerilor locale, și cvorumul se reduce, astfel că pentru fiecare doi aleși cvorumul se reduce cu un parlamentar.

În acest moment este vară, iar foarte mulți dintre parlamentarii UNPR au anunțat că nu vor merge cu PMP, aceștia fiind în discuții cu colegii din PSD, iar o decizie a lor va fi făcută în momentul în care va începe sesiunea parlamentară din toamnă.

Despre fuziunea PNL-PDL se lasă cu scântei în teritoriu. Sunt parlamentari PNL care negociază cu domnul Tăriceanu,  situația fiind încurcată doar pe hârtie. PSD nu va pierde majoritatea în Camera Deputaților, a mai declarat Codrin Ștefănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel