Lovitură pentru Energy Holding

Compania Energy Holding a fost pusă sub urmărire penală, ca persoană juridică, pentru evaziune fiscală și delapidare, au precizat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, compania este acuzată că ar fi achiziționat terenuri supraevaluate de la o persoană fizică și de la afaceristul Said Baaklini, prejudiciul fiind de peste șase milioane de euro. Dosarul ar fi fost disjuns, spun aceleași surse, dintr-un alt dosar al omului de afaceri instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, cazul fiind cercetat în acest moment de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB).

În 4 august, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 1 au efectuat percheziții în București și județul Ilfov, de unde au ridicat documente financiar contabile și înscrisuri de la sediul unor firme, printre care și compania Energy Holding, și la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

[citeste si]

Din cercetările efectuate până la acea dată de PCAB, a rezultat faptul că, în cursul anului 2009, între două societăți comerciale au fost încheiate contracte de consultanță și vânzare-cumpărare, având ca obiect terenuri la prețuri mult supraevaluate, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentând neplata impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel