Lovitură împotriva conducerii BNR. Ce vrea autorul legii "dării în plată"

Deputatul Daniel Zamfir va propune abrogarea a două articole din statutul Băncii Naţionale ce fac referire la unele tipuri de imunitate de care beneficiază unii angajaţi ai BNR, potrivit economica.net.

Este vorba despre punctele 3 şi 4 ale articolului 25 din Statutul Băncii Naţionale. Iată ce spun ele:

(3) Membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudenţială, nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credinţă şi fără neglijenţă, a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuţiilor de supraveghere prudenţială.

[citeste si]

(4) Cheltuielile de judecată ocazionate de procedurile judiciare iniţiate împotriva persoanelor prevăzute la alin. (3) se suportă de Banca Naţională a României.

Proiectul urmează să fie depus zilele următoare, în contextul în care legea de înfiinţare a Comitetului pentru supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, aflată la promulgare, a fost retrimisă Parlamentului spre reexaminare de către preşedintele Iohannis. Cererea de reexaminare se referă tot la imunităţile de care ar urma să beneficieze membrii Comitetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel