Lovitură grea primită de Becali după gratii

becali
becali

Aflat în închisoare, Gigi Becali a primit o veste extrem de proastă. Consiliul Concurenței l-a sancționat pe omul de afaceri cu o amendă în valoare de 183.526 lei, pentru că nu a notificat preluarea controlului companiei de construcţii Arcom Bucureşti.

Consiliului Concurenţei arată printr-un comunicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, "este interzisă punerea în aplicarea unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei".

Mai exact, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot, pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte ca autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

"În urma investigaţiei declanşate în 2012, Consiliul Concurenţei a constatat că după dobândirea controlului asupra ARCOM SA Bucureşti, şi implicit asupra companiilor controlate de aceasta, George Becali şi-a exercitat drepturile de vot aferente participaţiei achiziţionate în cadrul Adunărilor Generale Extraordinare/Ordinare ale Acţionarilor Întreprinderii, în acest fel încălcând regulile privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor. Conform Legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţiilor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ", se mai arată în comunicatul citat de romaniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel