Lovitură grea pentru UE: Grecia reprezintă principalul motiv

Agenția de rating Standard & Poor's intenționează să scadă nota de solvabilitate financiară a Uniunii Europene, în special din cauza sprijinului acordat Greciei, o țară cu risc ridicat.

S&P a scăzut înainte perspectiva notei pe termen lung a Uniunii, la "negativă", de la "stabilă", potrivit unui comunicat publicat luni și citat de Agerpres.

Această decizie sugerează că agenția de rating americană ar putea degrada această notă, în prezent la "AA+", în următorii doi ani.

S&P își justifică poziția prin criza din Grecia și mai ales angajamentele luate de UE pentru a evita un colaps al Atenei cu consecințe potențial păgubitoare pentru zona euro.

"Faptul că Uniunea Europeană recurge repetat la fondurile ei pentru a sprijini statele membre financiar cu risc ridicat (mai recent Grecia), fără ca acestea să aducă un sprijin", este unul dintre motivele acestei decizii, justifică S&P.

Fără să o spună clar, agenția americană sugerează că Grecia nu și-ar putea onora datoriile față de UE, adaugă sursa citată.

Vezi și: Schimbări majore în economie! Ce sfaturi vă oferă specialiștii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel