Lovitură de teatru: prietena Elenei Udrea, presiuni pentru înfundarea șefei PMP

Fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu, considerată o prietenă a Elenei Udrea, ar fi fost interceptată când îl presa pe Tudor Breazu să facă declarații incriminatoare despre fostul ministru, potrivit evz.ro.

Surse apropiate anchetei din dosarul „Gala Bute" au declarat pentru sursa citată că întregul denunţ al Anei Maria Topoliceanu ar fi fost infirmat după ce Tudor Breazu şi un alt martor din dosar ar fi prezentat înregistrări cu o discuţie în care aceasta îi cerea lui Breazu să facă, la rândul său, un denunţ împotriva Elenei Udrea. Mai precis, Topoliceanu l-ar fi apelat pe Breazu printr-un apel video pe FaceTime, pe 5 februarie, înainte ca acesta să fie pus oficial sub acuzare, pentru a îi cere acestuia să-i confirme declaraţia făcută iniţial în faţa anchetatorilor.

Fosta şefă a CNI se temea ca nu cumva să fie înregistrată audio, aşa că a apelat la bileţele de tip „post-it" pe care le prezenta în faţa camerei. Breazu şi celălalt martor din dosar au prezentat, în faţa anchetatorilor, înregistrările acestei comunicări.

Elena Udrea, turnată de Ana Maria Topoliceanu

Din conţinutul bileţelelor, rezultă că Ana Maria Topoliceanu ştia conţinutul dosarului, luase legătura în prealabil cu Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia şi încerca să-l determine pe Breazu să adopte o poziţie similară.

Aceleaşi surse apropiate anchetei susţin faptul că reţinerea şi arestarea lui Topoliceanu în acest dosar sunt iminente.

Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, este arestat preventiv pentru presupuse fapte de corupţie, în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului sportiv şi de luare de mită.

Ana Maria Topoliceanu este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul Gala Bute. Fosta șefă a CNI apare în fotografiile de la Paris alături de Elena Udrea și Alina Bica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel