LOTERIA VIZELOR SUA 2016 a început. Care sunt criteriile

LOTERIA VIZELOR SUA 2016. Ambasada Statelor Unite ale Americii informează că astăzi, 1 octombrie 2014, se dă startul programului "Loteria Vizelor" pentru anul 2016. Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite, solicitanții care doresc să se înscrie putând accesa formularul electronic  E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov, până pe data de 3 noiembrie 2014. Participarea la programul Loteria Vizelor este gratuită. 

LOTERIA VIZELOR SUA 2016. "Înregistrările în programul DV-2016 trebuie transmise electronic la www.dvlottery.state.gov de la amiază, ora de vară a coastei de est (EDT) (GMT-4), a zilei de miercuri, 1 octombrie 2014, la amiază, ora de iarnă a coastei de est (EST) (GMT-5), a zilei de luni, 3 noiembrie 2014. Nu aşteptaţi până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a participa, deoarece cererea mare poate conduce la întârzieri ale accesului la pagina de internet. Nu vor fi acceptate înregistrări întârziate sau pe hârtie. Legea permite numai o singură înregistrare de către sau pentru fiecare persoană transmisă în perioada de înregistrare. Departamentul de Stat foloseşte o tehnologie sofisticată pentru a detecta înregistrările multiple. Solicitanţii principali cu mai mult de o înregistrare vor fi descalificaţi", potrivit romaniatv.ro.

Care sunt criteriile de calificare

O primă condiție pentru calificare este ca aplicantul să se fi născut într-o ţară care participă la program. În caz contrar, cel care dorește să se califice mai are la dispoziție alte două mijloace:

 "- Soţul/Soţia s-a născut într-o ţară ai cărei nativi participă? Dacă da, puteţi face apel la ţara în care s-a născut soţul/soţia, cu condiţia ca atât dvs. cât şi soţul/soţia să fiţi menţionaţi pe cererea de participare selecţionată, să primiţi vize DV, şi să intraţi simultan în Statele Unite.

- Dvs. v-aţi născut într-o ţară ai căror nativi nu se califică, dar în care niciunul din părinţii dvs. nu este născut sau nu a locuit legal la data la care v-aţi născut? Dacă da, puteţi face apel la ţara în care s-a născut unul din părinţii dvs., dacă este o ţară ai căror nativi se califică pentru programul DV-2016", se precizează în instrucțiunile în limba română pentru programul Diversity VISA 2016 (DV-2016).

Un alt criteriu pentru a te califica este cel educațional, solicitantul să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau doi ani de experienţă în muncă în ultimii cinci ani într-o ocupaţie care presupune cel puţin doi ani de pregătire profesională sau experienţă pentru a profesa. Pentru a determina calificarea pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*Net Online a Departamentului Muncii al S.U.A.

Instrucţiuni detaliate ale programului se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/vize/diversity.html, precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.

Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2016.

Un model de formular poate fi accesat pe: http://usdvlotteryportal.com/apply-now-2/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel