Loteria Română. Ministrul Finanțelor cere verificarea contractelor cu Intralot

Ministerul Finanțelor a intrat în Loteria Română. Potrivit România Tv, sunt vizate în special contractele pe care Loteria le-a semnat cu firma grecească Intralot.

Contractele pe care Loteria le-a semnat cu firma grecească Intralot au ajuns în ultima perioadă și în vizorul DNA. 

Ministrul Finanțelor a cerut contractele Loteriei pentru a le verifica. De remarcat că prelungirea contractului cu Intralot s-a făcut pe baza unor acte adiționale.

În luna august, la o zi după ce DNA a început să ancheteze contractele încheiate de compania de stat cu grupul grec Intralot, ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu a spus că se poartă noi negocieri și că se încearcă obținerea unui contract mai favorabil pentru partea română. Ministrul a adăugat că a trimis Corpul de Control înainte de a se afla că DNA cercetează această situație și că îi va cere trimiterea în judecată a foștilor membri AGA.

Citește și: Ioana Petrescu - Loteria Română: Trimit Corpul de Control pentru verificare vechiului contract

„Una din lucrurile care au trebuit să fie decise a fost că dacă se continuă pe perioada negocierii pentru un nou contract, dacă se se prelungească pe perioade scurte vechiul contract pe vechiul contract, acest lucru s-a făcut, pentru că în discuții cu alte instituții ale statului, cu specialiști din IT, s-a ajuns la concluzia că Loteria nu poate continua activitatea singură pe această perioadă. Ar fi trebuit să suferim o pierdere destul de mare în fiecare lună, pentru că activitatea s-ar fi oprit și acest lucru ar fi adus un prejudiciu statului român. S-a prelungit pe o perioadă scurtă, câte 3 luni câte o dată, pentru a se continua negocierile", declara Ioana Petrescu pentru Digi 24.

Ioana Petrescu preciza că „am și cerut AGA să-i dăm în judecată pe foștii directori și fiștii membri AGA în perioada în care Curtea de Conturi a sesizat anumite nereguli"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel