Loteria Justiției

Gigi Becali este unul dintre foarte puținii bogați ai României, poate singurul, care nu este urât de popor. Motivul rezidă, în principal, în două lucruri pe care Gigi le-a făcut mereu cunoscute. Primul: averea sa enormă i-a fost dată de Dumnezeu. Într-o țară care s-a eliberat, chipurile, de comunism în ’89, averea personal este un păcat capital. În cazul de față, averea este o virtute fiindcă vine de la Cel De Sus. Al doilea motiv: Gigi Becali a împărțit săracilor din averea sa: case construite nevoiașilor după inundații, biserici zidite, curent plătit săracilor din Rahova, mii de euro aruncați zilnic cerșetorilor ș.a.m.d.

Condamnarea lui Gigi Becali nu a fost văzută ca un act de dreptate, indiferent dacă latifundiarul din Pipera este sau nu vinovat. Dacă Victor Babiuc și Dumitru Cioflină ar fi înfundat pușcăria, iar Gigi ar fi fost eliberat, poporul ar fi fost pe deplin mulțumit. Luni după amiază, în așteptarea sentinței lui Gigi, Bucureștiul se golise ca în zilele de meci mare, internațional. Toată lumea se afla acasă, la televizor, să afle sentința.

Încarcerarea unui personaj atât de popular ar fi trebuit să fie o dovadă a faptului că statul de drept s-a întărit în România. Că, indiferent despre cine este vorba - încalcă legea, plătește. Toate bâlbâielile Justiției din ultimii ani, toate isprăvile din unele dosare penale înscenate unor politicieni și oameni de afaceri, faptul că, la Înalta Curte, dosarul “greilor din fotbal”, pur și simplu, nu a mai fost judecat – lehamite, teamă, comandă politică – totul ne duce în fața unei situații paradoxale: pe măsură ce curg sentințele, cu politicieni sau afaceriști, neîncrederea în Justiție nu scade, ci crește. Cel puțin două pot fi motivele pentru asemenea reacții.

Primul ține de prezența oricărui om simplu într-o sală de tribunal: e o tortură psihică enormă. Nu există sentimentul că participi la un act de dreptate cu un complet care judecă 100 de dosare pe zi. E mai mult loterie decât Justiție. Al doilea ține de faptul că tartorii pe care o țară întreagă i-a văzut în ultimii ani jefuind, tăind și spânzurând după bunul plac, nu au probleme cu Justiția. Poate fiindcă ei sunt Justiția!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel