Liviu Dragnea, reacție dură după acțiunea ANAF la Antene

Președintele PSD, Liviu Dragnea, reacționează în cazul evacuării Antenelor din sediul trustului Intact, în urma unei decizii a instanței, susținând că acțiunea ANAF este una nedemocratică și că așteaptă cu mare interes răspunsurile premierului Dacian Cioloș în Senat legate de modul în care s-a procedat. 

Dragnea a explicat că nu se discută decizia instanței, dar funcționarii ANAF nu au procedat corect și premierul trebuie să dea o explicație în acest sens, având în vedere că ANAF este în subordinea Guvernului.

"Din punctul nostru de vedere este o acțiune profund nedemocratică, s-a vorbit despre protejarea libertății de exprimare, pe care și noi o susținem cu tărie, dar această acțiune este clar un atentat împotriva libertății de exprimare a presei. Nu există niciun fel explicație logică pentru care funcționarii ANAF, ieri, în sediul unei televiziuni, îi legitimau pe cei care muncesc acolo și inclusiv pe unii invitați în emisiuni, printre care se afla chiar și un senator al Senatului României. De când funcționarii ANAF au această competență? Ieri au procedat ca și cum au desfășurat o acțiune într-o zonă infracțională, de parcă erau într-un en-gros sau într-o piață. Nu există niciun fel de explicație pe baza căreia ANAF să procedeze în acest fel. Practic, statul român închide cinci televiziuni", citează Antena 3.

"În ceea ce privește acțiunea noastră, am avut o discuție cu domnul președinte Tăriceanu, președintele Senatului și domnul Fifor, președintele grupului senatorial PSD, am susținut și susținem ca premierul țării să vină mâine, în Senat (...) așteptăm cu mare interes răspunsurile domniei sale, legate de modul în care s-a procedat. Nu e vorba despre televiziune, nu punem sub semnul întrebării decizia instanței, prejudiciul trebuie recuperat, dar e la mintea oricui că nu poți evacua o familie dintr-un apartament în cinci zile, darămite cinci televiziuni", a explicat Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel