Liviu Dragnea în Israel. Ce a vorbit cu premierul Benjamin Netanyahu

Foto: GPO/ israeli government  press office
Foto: GPO/ israeli government press office

Presedintele PSD Liviu Dragnea s-a intalnit, marți seara, la Ierusalim, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la sediul Guvernului.

Liderul social democrat Liviu Dragnea, care se afla, incepand de marți, intr-o vizita oficiala in Israel, a discutat timp de o ora si jumatate cu premierul Netanyahu desi, initial, intalnirea fusese prevazuta sa dureze 30-40 de minute.

Presedintele PSD a transmis premierului israelian ca regreta să vada că populația israeliană suferă din cauza agravării situației de securitate, subliniind ca a fost impresionat de tragedia mamei ucise în fața propriilor copii. Liviu Dragnea a transmis condoleante si sincerul sau regret, precum si responsabilitatea tuturor politicienilor de a lupta impotriva terorismului de orice fel.

Prim-ministrul israelian i-a spus, la randul sau, liderului social democrat, ca apreciaza foarte mult implicarea acestuia in consolidarea si refacerea sinagogilor din Romania, in perioada in care a fost Vicepremier si Ministru al Dezvoltarii Regionale. De asemenea, Beniamin Netanyahu i-a transmis lui Liviu Dragnea aprecierea sa pentru faptul ca in timpul guvernului social-democrat, din care a facut parte, a fost implementata legislatia privind acordarea pensiilor de urmas victimelor Holocaustului si pentru munca fortata.

[citeste si

Presedintele PSD a vorbit despre contributia Romaniei la Consiliul Afacerilor Externe pentru adoptarea unor concluzii mai echilibrate in privinta Israelului.

"Consideram ca nu este corecta o conditionare a eforturilor pentru Procesul de Pace de problematica etichetarii produselor din teritoriile palestiniene" a declarat Liviu Dragnea. El a adaugat ca tara noastra va oferi sprijin pentru ca relația UE – Israel să rămână una echilibrată, in interesul tuturor. Presedintele PSD a amintit, in acest context, si eforturile europarlamentarilor social-democrati romani, in aceasta directie.

Cei doi demnitari au vorbit pe larg despre multiplele posibilitati de colaborare si extindere a relatiilor bilaterale. Concret, exista interes pentru extinderea proiectelor comune in : agricultura, cercetare, sanatate, securitate cibernetica. In acest moment, volumul schimburilor comerciale este de 530,6 milioane USD. In plus, colaborarea in privinta atragerii fondurilor europene va deveni o prioritate. Liviu Dragnea a exprimat dorinta de a lansa o cooperare in care Israelul sa devina parte in proiectele naționale din România și la nivel european, domeniile de interes fiind : infrastructură urbană și de transport.

Premierul israelian a promis sprijin pentru gasirea unor specialisti si companii care sa sprijine realizarea Planului National Cadastral, atat de mult asteptat de romani, subliniind ca finalizarea acestui proiect va putea fi calificata ca o "revolutie economica".

Presedintele PSD l-a invitat in Romania pe premierul israelian, care a fost placut surprins de aceasta idee si a promis ca va da curs invitatiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel