Liliana Danci, câștigătoarea cursei "Wings for life". "Merită să-ți depășești limita" - exclusiv

Atleta Liliana Danci a câştigat, duminică, la Bucureşti, cursa denumită "Wings for Life", în întrecerea feminină. Sportiva a încheiat alergarea după 45 de km. Întrecerea a fost organizată în 33 de oraşe din toată lumea. Competiţia are caracter caritabil, alături de alergători fiind şi oameni aflaţi în scaune cu rotile.

Contactată de DC News, campioana Liliana Danci, legitimată la CSM Reșița, a vorbit despre experiența de la maratonul "Wings for Life".

"A fost o atmosferă extraordinară. Pe traseu erau oameni care îmi strigau numele și care mă aplaudau. Într-un sat oamenii au strigat: "Hai, Liliana noastră". A fost o atmosferă superbă și acest lucru mi-a dat putere să alerg și mai mult și să depășesc cei 39 de kilometri. Am avut un moment foarte greu la kilometrul 34. A fost "zidul" - așa cum numim noi în atletism. M-au durut picioarele, dar după trei-patru kilometri mi-am depășit durerea. Mai demult am declarat că nu voi alerga mai mult de 42 de kilometri și 195 de metri, dar pentru o astfel de cauză merită să-ți încalci promisiunile și să-ți depășești limita".

(w670)

"Au fost și copii care au alergat vreo 500 de metri alături de mine, în același ritm", a mai zis Liliana Danci. 

Întrebată ce a impresionat-o cel mai mult duminică, la cursa caritabilă, sportiva ne-a spus: "L-am văzut pe George Baltă cum s-a bucurat cu noi pentru că a putut și el să ia parte la eveniment. Anul trecut a stat pe margine și ne-a privit. Anul acesta chiar a fost cu noi la start. Am văzut bucurie în ochii lui. Eu alerg pentru acești oameni de doi ani. Nu vreau să mă opresc la două titluri. Vreau să merg înainte. Nu promit că la anul voi câștiga, dar promit că voi fi la start și voi promova cât se poate acest concurs. Simpla participare este importantă pentru ei. Eu mulțumesc tuturor celor care s-au înscris pentru o astfel de cauză. Cu toții am adunat o sumă de bani care va ajuta la găsirea unor tratamentelor pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării. Într-o zi, sperăm că se vor ridica din scaunele cu rotile".

Campioana a lansat o invitație către români ca și anul viitor, pe 8 mai, să-i fie alături în această călătorie incredibilă - "Wings for Life World Run".

"Rusoaica", ucraineanca cu suflet de româncă

"Mi se spune "rusoaica" deși sunt ucraineancă. Străbunicii mei au venit în România și s-au stabilit aici. Eu sunt născută și crescută în România, dar mi se mai spune și rusoaica", a spus Liliana Danci pentru DC News.

(w670)

"Este multă muncă în spatele oricărui sportiv de înaltă performanță. Sunt în lotul național din 2009. Este foarte greu să faci atletism, dar este și extrem de frumos. Sportul îți permite să socializezi și să cunoști foarte multă lume. Tot timpul comunic cu doamna Gabriela Szabo. Mă susține foarte mult. La "Wings for Life", înainte de cursă, mi-a spus: "Lili, să depășești 45 de kilometri, da?". Am avut o ezitare și i-am zis: "Să vedem cum mă simt". Doamna Gabriela Szabo mi-a dat așa un impuls să mă duc la cei 45 de kilometri. În fiecare cursă sportivul are un moment în care îi este foarte greu și dacă îl depășește... are mai multă energie decât la începutul cursei. Eu, după cei 45 de kilometri, nu mai simțeam nicio oboseală. Parcă prindeam aripi. Nu mai simțeam că alerg. Era o senzație frumoasă greu de descris în cuvinte", ne-a mai zis campioana.

Sportiva, recunoștință pentru antrenorii săi

"Mulțumesc "Wings for Life" și mulțumesc antrenorilor mei - Dragomir Cristian, Enache Marian și Enache Iuliana. Sunt antrenorii cu care muncesc zi de zi, sunt mereu alături de mine și fără ei nu cred că aș fi ajuns unde sunt astăzi", a adăugat Liliana Danci pentru DC News.

2.000 de oameni la maraton

Două mii de oameni au luat, duminică, startul la maratonul 'Wings for Life'. Sportivi și oameni de televiziune au alergat pentru a strânge fondurile necesare găsirii unui remediu pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării.

Carmen Brumă, Mircea Badea, Daniel Osmanovici şi Dani Oţil s-au alăturat şi ei cursei fără o distanţă fixă, unde fiecare aleargă cât poate. Mircea Badea a vorbit despre Liliana Danci, câștigătoarea cursei "Wings for Life", în pasa dintre emisiunile "În gura presei" și "Sinteza Zilei" (Antena 3), moment în care replica lui Mihai Gâdea a venit imediat: "Foarte tare!".

Cursa "Wings for Life World Run" este un eveniment global de alergare, care începe simultan în toata lumea şi se încheie când ultima persoană este depăşită de Maşina Oficială. Vehiculul porneşte în urmărirea alergătorilor la 30 de minute după startul cursei, mărindu-şi treptat viteza până când toată lumea este depăşită.

VEZI ȘI: Mircea Badea, la "Wings for life": "Toată lumea striga: La pușcărie!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel