Pe câți bani s-a certat Lili Ruse cu Victor Ponta

 Jurnalista RTV, Lili Ruse, a postat o replica acidă pe Facebook, supărată pe guvernul Ponta.

Ruse a fost indignată că turiștii care merg pe Litoral trebuie să aștepte  foarte mult pentru a achita taxa de pod la Fetești. ”Peste 12 km coadă la taxare la Feteşti, dinspre Constanţa spre Bucureşti. Se stă kilometri buni pe autostradă. Băi, guvern, dacă vrei să ne iei banii, de ce trebuie să ne şi îmbolnăveşti de nervi?”, scrie Ruse pe Facebook.

Ce putea face guvernul pentru a nu o supăra pe Lili Ruse sau pe alte mii de șoferi care merg la Mare?

Lili Ruse explică în postarea sa, că ar trebui să fie deschise toate cele cinci ghișee, nu doar două. Pentru acest lucru, cred că guvernul ar trebui să dea o ordonanță de urgență, care să interzică funcționarilor CNADNR să-și ia concediu vara, dacă lucrează pe A2, și iarna, dacă am avea autostradă de la București la Brașov. Sau să disponibilizeze câteva sute de oameni de la CNADNR, începând din conducerea instituției. Cei care ar rămâne, nu și-ar mai lua liber în toiul verii.

În al doilea rând, să vedem de la ce sumă a plecat cearta. Taxa de pod la Fetești este de 12 lei și va ajunge la 13. Suspendarea ei pe timpul vacanțelor nu e o idee prea bună, ba chiar este o măsură anti-economică. Traficul pe A2 este legat de concedii și de drumul la Mare.

Spre deosebire de podul de la Vadul Oii, unde se percep 10 lei, la Fetești casierele trebuie să numere, să caute rest, se pierde timp la fiecare mașină, ceea ce, la un trafic mai aglomerat, întinde coada pe kilometri.

De ce nu pune Guvernul o sumă fixă, de 10 sau 15 lei ? Probabil, 10 lei i se par prea puțini, doar lumea economisește dacă o ia pe la Fetești, de ce să fie taxa ca la Vadu Oii? În schimb, 15 lei ar da prilej criticilor să spună că Ponta umflă taxele cu 50%.

Din aceste calcule care țin de imagine, rezultă o coadă de câțiva kilometri, care îl lovește pe Ponta tot la imagine.

E păcat ca, pentru doi lei, să îmbolnăvești omul de nervi, fie și într-un an electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel