Liiceanu și basmul cu Scufița Roșie. Vezi cine este bunicuța

Eseistul Gabriel Liiceanu, primul invitat al emisiunii "Context", de duminică, moderată de Dan Suciu, de la Realitatea TV, calcă pe urmele fostului consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, în privința poveștilor copilăriei.

Gabriel Liiceanu a comentat, la Realitatea TV, lupta politică ocazionată de referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu, făcând o paralelă cu basmul Scufiţa Roşie.

"O societate responsabilă e una care, când constată gesturile dictatoriale petrecute în cascadă intr-o lună jumate, curmările în plan economic, se trezeşte şi spune: s-a petrecut un rău, dar oare nu vine unul de 10 ori mai mare peste mine? Nu cumva eu, Scufiţa Roşie, când vin în căsuţa bunicii, bunica e de fapt lupul îmbrăcat? Nu cumva bunicuţa care a încercat să mă ajute, cu un talent sau altul, cu o lipsă de comunicare sau alta, nu cumva mă trezesc în loc cu altcineva care mă trage intr-o prăpastie?", a comentat Liiceanu situaţia politică internă.

De asemenea, Liiceanu a mai declarat că binele nu poate coborî din cer. Poporul român e perfect responsabil, de cum votează la referendum, la toamnă, vorbele noastre ating foarte puţini oameni. Treaba s-a făcut cu posturi care au functionat neincetat timp de 3 ani, cu inechitatea mijloacelor de propagandă şi nivelul de cultură politică şi democratică al unei ţări. Dacă românii vor vota impotriva lor inşişi, vor plăti cu propria lor calitate a vietii, dacă vor alege prost, vor cădea intr-o prăpastie economică, vor ieşi din Europa. Nimeni nu poate forţa votul: fiecare işi asumă gradul de intelegere al lui.

Într-o ţară aşezată, intelectualii nu au rol public. Într-o țară în febră, ei devin un fel de medici. De ani de zile posturi  TV - unele poartă nume foarte apropiate de locul unde ne aflăm - au ajuns să otrăvească creierele unor oameni.

"Televiziunea publică: până acum o lună - două, era una în care nu simţeau deschizând ecranul unde anume e aşezată puterea ,in mâna cui. În aceste săptămâni, jucătorul care trebuie să-şi apere şansele, preşedintele Traian Băsescu, care suspendat fiind, are să-şi apere cauza, nu are pătrundere în acest post. Ce spun acum nu ma transformă nicidecum în partizanul unei persoane. Dacă ar fi Iliescu in locul lui Băsescu, aş pleda pentru aceeaşi cauză", a spus Gabriel Liiceanu, la emisiunea "Context", moderată de Dan Suciu. Liiceanu a mai menţionat că este speriat de abaterea regulilor statului de drept şi că tehnicile amintesc de ce a cunoscut în tinereţea sa.

Liiceanu  a arătat că votul care se conturează la finalul săptămânii viitoare este unul emoţional. "Aici nu e vorba de persoane, ci în ce fel de stat vrem să trăim. România e într-o febră emoţională. Nenorocirea e că trăim intr-o asemenea febră încât nu mai e loc nici de investiţii, nici de seninătate si certitudine pentru muncă, ci una isterizată de politică, cu politicieni care isi urmăresc interesele lor", a declarat Liiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel