LIGA CAMPIONILOR: REAL MADRID și FC PORTO, primele echipe calificate în SFERTURI DE FINALĂ

Marți seară s-au jucat primele două retururi din optimile de finală ale Ligii Campionilor. În urma acestor partide, FC Porto și Real Madrid s-au calificat în sferturile de finală din Champions League.

Porto a spulberat Basel în retur

FC Porto s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu scorul de 5-1 la general. După 1-1 în manșa tur din Elveția, portughezii n-au avut emoții pe teren propriu, unde s-au impus cu 4-0, grație golurilor marcate de Brahimi ('14), Herrera ('47), Casemiro ('56) și Aboubakar ('76).

Real Madrid, aproape de o dramă pe Bernabeu

Real Madrid s-a impus cu 2-0 în turul din Germania, cu Shalke 04, iar manșa secundă de pe Bernabeu părea o simplă formalitate pentru elevii lui Carlo Ancelotti. Nu a fost însă deloc așa!

Nemții au deschis scorul la Madrid în minutul 20, prin Fuchs, însă Cristiano Ronaldo a egalat după doar 5 minute, printr-o lovitură de cap, în urma unui corner. Scenariul s-a repetat 20 de minute mai târziu: Huntelaar și-a readus echipa în avantaj ('40), după ce lovise bara câteva secunde mai devreme, cu un șut superb din vole, iar Ronaldo a egalat la 5 minute distanță, tot cu o lovitură de cap. Portughezul a devenit astfel golgheterul all-time al competițiilor europene, cu 78 de goluri marcate, urmat de Messi și Raul, cu câte 76 de reușite. 

Dramatismul a continuat după pauză și a atins cote maxime în ultimele minute. Deși Benzema i-a adus pe "galactici" în avantaj la 8 minute după reluare, nemții nu au cedat și au continuat să spere, chiar dacă mai aveau nevoie de trei goluri pentru calificare. Sane a egalat rapid ('57), cu un șut superb trimis cu interiorul de la marginea careului. Huntelaar a făcut "dubla" în minutul 84, iar toată suflarea "blanco" a trăit periculos ultimele minute ale partidei de pe Bernabeu. Sane și Howedes au fost aproape să dea lovitura de grație Realului și să producă seismul optimilor de finală din Ligă, eliminând deținătoarea trofeului din competiție.

S-a terminat însă 4-3 pentru Shalke, iar Real Madrid a obținut calificarea în sferturi grație victoriei cu 2-0 din tur.

Vezi și: Pandurii a eliminat Dinamo și s-a calificat în finala Cupei Ligii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel