Liderul clanului Corduneanu, condamnat la ani grei de închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Iași au decis, vineri, condamnarea lui Petronel Corduneanu, unul dintre liderii incontestabili ai clanului Corduneanu, la executarea unei pedepse grele: 14 ani de închisoare, potrivit bzi.ro.

Petronel Corduneanu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de constituire de grup organizat și la câte șase de închisoare pentru doua infracțiuni de șantaj. Practic, la pedeapsa principală de 10 ani a fost adăugat un spor de 4 ani de închisoare. 

În cazul lui Marian Tiuga, cumnatul lui Petronl Corduneanu, judecătorii l-au achitat pentru mai multe infracțiuni de trafic de persoane, dar l-au condamnat exemplar pentru alte infracțiuni specifice rețelor de crimă organizată. Astfel, a ajuns la pedeapsa totală de 18 ani de închisoare.

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea bunurilor imobile ale celor doi. A fost confiscată suma de peste 1,3 milioane euro.

Dosarul lui Petronel Corduneanu este disjuns din dosarul în care au avut loc descinderile spectaculoase din ianuarie 2010. Din dosarul inițial, procurorul de caz a disjuns alte situații care aveau nevoie de o documentare mai amplă. Astfel, în toamna anului 2013 a fost trimis în judecată Petronel Corduneanu, împreuna cu Marian Tiuga, cumnatul său. Acest dosar vizeaza doar unele dintre activitățile clanului: racolarea și exploatarea cerșetorilor și hoților de buzunare în străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel